Vés al contingut
1

Els Gegants de Pineda presenten un calendari d'actuacions original i amb un marcat sentit històric

 

 

Presenten un calendari intens a Barcelona, Tarragona, Lleida i la Catalunya Nord. Ja tenen a punt un calendari d'actuacions per a tot el 2024 que destaca per actuar en trobades molt destacades del calendari geganter nacional. Un calendari marcat per trobades originals i amb un marcat sentit històric i cultural.

 

L'any vindrà marcat per actuacions a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, la catedral de Tarragona, i a la famosa festa del Tararot de Tàrrega a Lleida, una de les mostres culturals més grans del país. A més, també actuaran a la població de Rivesaltes de la Catalunya Nord, i a una trobada a Vic que aplegarà les figures que ha fet el mestre Casserres, autor dels gegants de Pineda i considerat un autèntic artista.

 

També actuaran per primer cop a Santa Coloma de Queralt, que és una població de la ruta del Císter, a tocar dels monestirs de Poblet i Santes Creus. Serà la propera trobada, el dia 10 de març, i faran un homenatge a totes les dones en celebrar justament, el Dia de la Dona.

 

1
Santa Coloma de Queralt, a la ruta del Císter.

 

 

El calendari també destaca per l'actuació al poble pirinenc de Ribes de Fresser, i a poblacions del Maresme com ara Calella, Malgrat de Mar, Canet de Mar, Arenys de Munt, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt i Hortsavinyà, durant l'Aplec de l'Erola i també faran el Ball del Maresme en una trobada que es farà a Argentona.

 

A més, els gegants pinedencs són els convidats a la Fira de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, que significarà també el tancament de la temporada 2024.

 

 

En total, la colla pinedenca farà una dotzena d'actuacions i a Pineda, actuaran com és habitual per la Festa Major Petita de Sant Joan -enguany serà el dilluns 24 de juny- i per la Festa Major, el dissabte 31 d'agost que aplegarà una dotzena de colles de tot Catalunya i més de 30 figures diferents.

 

Podeu conèixer més detalls sobre el calendari geganter a: www.gegantsdepineda.cat

 

 

1

 

 

1
Trobada a Maó, tancament de la temporada de 2023 de la colla pinedenca.

 

 

 

Els Gegants de Pineda, convidats a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, Tarragona i Tàrrega (Lleida)

Els Gegants de Pineda seran els convidats de trobades importants. D'una banda, participaran després de molts anys a la trobada que es fa al Gòtic de Barcelona amb el seu punt neuràlgic a la plaça de Sant Jaume, per ballar davant la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. També destaca la trobada de Sant Magí de Tarragona, una festivitat molt important que aplega milers de visitants i actuaran, entre altres, a la portalada de la catedral de Tarragona i el balcó de la Mediterrània. També cal destacar la participació a les festes de Tàrrega a Lleida, que té la cultura popular com a eix central i que culmina amb la Nit del Tararot, una expressió cultural única a Catalunya que és multitudinària.

 

 

 

CALENDARI D'ACTUACIONS DE 2024

DIUMENGE 14 DE GENER- SANT VICENÇ DE MONTALT

DIUMENGE 10 DE MARÇ - STA COLOMA QUERALT

DIUMENGE 7 D'ABRIL – ARENYS DE MUNT

DISSABTE 20 D'ABRIL - PREMIÀ DE DALT

DIMECRES 1 DE MAIG - VILASSAR DE DALT

DIUMENGE 12 DE MAIG - TÀRREGA

DIUMENGE 19 DE MAIG - APLEC DE L'EROLA

DISSABTE 25 DE MAIG - FIRA D'ENTITATS

DISSABTE 20 DE JUNY - CANET DE MAR

DILLUNS 24 DE JUNY - PINEDA SANT JOAN

DISSABTE 20 DE JULIOL - RIBES DE FRESSER

DISSABTE 27 DE JULIOL - BARCELONA-ST JAUME

DISSABTE 3 D'AGOST - MALGRAT DE MAR

DISSABTE 10 D'AGOST- TARRAGONA

DISSABTE 31 D'AGOST - PINEDA DE MAR

DISSABTE 14 DE SETEMBRE - VIC HOMENATGE A CASSERRAS

DIUMENGE 22 DE SETEMBRE - CALELLA

DIUMENGE 13 D'OCTUBRE - RIVESALTES -CAT NORD-

DISSABTE 26 D'OCTUBRE - ARGENTONA COMARCAL

DISSABTE 9 DE NOVEMBRE - STA.COLOMA.-RATAFIA

 

 

 

 

Reproducció en fusta dels Gegants de Pineda pels més petits de la casa

La Colla de Geganters i Grallers de Pineda ha encarregat la reproducció de les figures dels Gegants de Pineda en fusta. Es tracta d'una reproducció dels gegants en un estil eclèctic que també podeu obtenir fent un encàrrec. Les figures són fetes a mà per Eva Canals, una artista de Granollers, i es posen a la venda al preu de 50€ la parella. Són figures d'una mida de 16 cm d'alt i que han tingut molt bona acollida per part de moltes famílies amb infants petits i dels col.leccionistes de figures de gegants.

Si voleu encarregar una figura dels Gegants de Pineda ho podeu fer a aquest correu electrònic a

gegantspinedademar@hotmail.com

L'edició de les figures és limitada.

 

 

1