Vés al contingut
1

El SMI puja als 1.134 euros i els funcionaris cobraran un 0,5% més del sou de 2023 amb efectes retroactius

 

Foto. Markus Spiske. Unsplash

 


 

El Consell de Ministres ha aprovat l'augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 1.134 euros al mes en 14 pagues. El govern espanyol calcula que la mesura beneficiarà uns 2,5 milions de persones treballadores i recorda que l'SMI "s'ha incrementat un 54% en cinc anys". La ministra de Treball, Yolanda Díaz, que ha apuntat que part del creixement del PIB a l'Estat es produeix precisament per la pujada del salari mínim.


 

Llum verda al 0,5% més de salari per als funcionaris

Finalment, el Consell de Ministres també ha donat llum verda a l'increment addicional del 0,5% del salari dels funcionaris, un augment que depenia del creixement econòmic del 2023. Té efectes retroactius a 1 de gener del 2023. Això significa que els funcionaris no veuran només la millora a la pròxima nòmina sinó que rebran una 'paga extra' amb els retards de 12 mensualitats. Amb aquesta nova pujada, la millora total el 2023 arriba al 3,5%.

El govern espanyol ja ha avançat que l'increment del salari dels funcionaris serà del 2% el 2024, amb un 0,5% addicional en funció de l'evolució de la inflació.