Vés al contingut
1

Sindicats de Mossos desmenteixen les declaracions del conseller d'Interior anunciant 18 agents més a la Comissaria de Pineda

Foto d'Arxiu

 

Sindicats de Mossos desmenteixen les declaracions del conseller d'Interior anunciant 18 agents més a la Comissaria de Pineda. Ho han fet públic en un comunicat des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) en resposta ales declacions del Conseller d’Interior a Catalunya Ràdio, i que ahir vam recollir des de Ràdio Pineda i d’altres mitjans locals.

 

Els sindicats han manifestat «que les Comissaries del Maresme (Arenys de Mar i Pineda) no han tingut cap increment de plantilla, i per tant segueixen patint conseqüències negatives». Ha transcendit de fonts de Mossos, consultades per Ràdio Pineda, que s’han fet venir furgonetes amb agents d’ordre públic de la Regió Metropolitana, que fan vigilàncies de reforç, i també arriben a Calella agents de la comissaria d’Arenys que fan torns de patrullatge de reforç. Però manifesten, des del sindicat, que això no vol dir que s’hagin incorporat a la Comissaria de Pineda. 

Pel que fa al comunicat dels sindicats de Mossos, afegeixen que coincideixen «amb el Departament que la multireincidència no s’aborda únicament des d’una perspectiva policial i cal abordar-la des d’una òptica absolutament transversal. No obstant el cos de Mossos d’Esquadra segueix patint les greus conseqüències d’un llarg període, on la inversió pública en seguretat ha estat del tot insuficient».

Els sindicats de Mossos reclamen «mesures urgents», «més quan les unitats de seguretat ciutadana i d’Investigació de les Comissaries d’Arenys i de Pineda porten massa temps fent un sobreesforç continuat per poder garantir la seguretat pública del territori!».

«Si bé el fenomen de la multireincidència s’ha d’abordar des d’una posició responsable, també és cert que el Govern no pot seguir mirant per més temps cap un altre costat i per tant és imprescindible abordar-lo, ja que qui no pot patir per més temps les seves conseqüències negatives és la pròpia ciutadania.»