Vés al contingut
1

La Conselleria d'Interior anuncia que reforça la comissaria de Mossos de Pineda amb 18 agents més

 

Foto d'arxiu.

 

 

Ho ha anunciat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, arran dels problemes generats per un grup de delinqüents multi-reincidents a Calella. Recordem que la Comissaria de Pineda dona servei a diverses poblacions de l'Alt Maresme, entre elles a Calella. El conseller Elena ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, i ha confirmat que han ingressat a la presó vuit dels onze delinqüents multi-reincidents que han provocat molts de problemes a Calella.

 

Aquestes vuit persones sumen més de 250 antecedents, alguns d'ells, relacionats amb robatoris violents.

Entre els més antecedents que acumulen aquest grup de lladres hi ha, entre d’altres, l'incendi en un bloc de pisos, tinença d'armes blanques, agressions a la població i a la Policia Local, i la setmana passada se'ls va relacionar amb un incendi en un pis que va acabar amb una persona morta. I això cal sumar-hi desenes de robatoris i intimidacions.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena ha dit que a Catalunya «hi ha un problema amb la multi-reincidència, però no es pot barrejar amb la immigració». Ha dit que «hi ha un problema en la legislació que permet que persones detingudes més de 50 vegades amb centenars d'antecedents, no ingressin a la presó, i això és un problema».

Ha confirmat que a Catalunya hi ha 25 persones que acumulen més de 1400 antecedents policials. Ha dit que per norma «fan petits robatoris sense violència i acumulen delictes però no acaben ingressant a la presó perquè la modificació penal que va fer el govern espanyol, no ha funcionat prou bé».


El conseller Elena ha dit que «els Mossos fan la seva feina però hi ha altres àmbits que no funcionen». També ha dit que «un govern no pot expulsar una persona que delinqueix, només ho pot fer un jutge» i per això ha demanat no barrejar-ho tot.


 

 

El Conseller Elena serà a Calella el dia 31

El conseller Elena ha confirmat la seva assistència a la sessió ordinària de la Junta de seguretat Local que es farà el 31 de gener. La reunió del dia 31 servirà per conèixer quines mesures prendrà el Departament d’Interior per combatre l’augment de l’índex delinqüencial a Calella.