Vés al contingut
1

La Festa Major Petita de Sant Joan arriba amb actes populars i tradicionals

 

Fira d’intercanvi de llibres per la festa major petita de Pineda

 

Es farà dissabte de 10h a 14h al carreró de la Vila i a la plaça de Catalunya. Les persones interessades en participar només cal que porteu novel·les, contes i assaigs de diferents temes i es demana que els llibres que es cedeixin estiguin en bon estat. No s’acceptaran llibres de text ni tampoc enciclopèdies. En parla la regidora de Cultura Verònica Rebollo. La regidora ha explicat que per cada llibre que porteu el podreu bescanviar per altres llibres. I els qui no portin llibres per bescanviar pagaran un preu simbòlic d’1 euro que es destinarà a la Marató de TV3.

La Fira d’Intercanvi de llibres l’organitza la Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Pineda i cada any té molt d’èxit.

La Flama del Canigó arriba corrent a Pineda gràcies a un grup de corredors del Montpalau Team

Un grup de pinedencs tornaran a portar la Flama del Canigó des del cim d'aquesta muntanya fins a Pineda, corrent fent relleus. En total faran 172 quilòmetres corrent. El Centre Excursionista Montpalau Team coordina la baixada de la flama que s'encén al cim del Canigó. Els organitzadors fa setmanes que preparen el projecte. La flama passarà per diverses muntanyes i pobles fins arribar a Pineda. S'espera que arribi a les 9 del vespre.


 

Revetlla de Sant Joan a la plaça de les Mèlies

Queden els darrers tiquets a la venda en una revetlla que l'any passat va ser molt participativa. Dj Slump i The Sun Cats actuaran a la Revetlla que es farà a la Plaça de les Mèlies, amb l'arribada de la Flama del Canigó a partir de les 9, encesa del peveter, grallers, batucada, la dansa de la Dauna, sopar, i finalment les actuacions musicals. Però la festa ja comença molt abans, a la tarda ja hi haurà música i es i la lectura del manifest de la Flama de Sant Joan que arriba directament des del Canigó arreu dels Països Catalans.

El sopar és a base de botifarra de Figueres amb pa amb tomàquet, que anirà acompanyat d'un pinxo, beguda, i coca i cava al preu de 15€. També hi ha opció vegana amb el mateix menú, però amb aliments vegetarians. Durant tota la nit hi haurà servei de bar. Reserva de tiquets pel sopar a les botigues Herbes de Pineda, i al local del Centre Excursionista Montpalau Team de Pineda. Aquí també pots fer la teva reserva del sopar.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeLpR9_KCIWix2pQpTg_U269T9d781Yx2ETwZG7DuncOqtq0w/viewform


 

La Tribala celebra la revetlla a la platja

La comparsa La Tribala farà el 'Sant Joan Fest' a la platja dels Pins. La revetlla començarà a les 8 del vespre i actuarà Neon Party amb DJ i sopar popular. Heu de portar el got de casa.

Ja podeu reservar el vostre tiquet pel sopar. El preu és de 10€ i podeu escollir entre hamburguesa o botifarra amb patates xips i beguda. També tindreu l'opció de celebrar-ho amb coca i cava. Podeu fer la inscripció a través d'un enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScadcUCbvKzBwedWEVwYzYaFVGMqSXyLEgHr9FbpnAFW5r02g/viewform

 

 

'La nit més Xul@!'; la revetlla de Sant Joan a Poblenou

Es farà a la plaça de la Biblioteca de Poblenou amb sopar a la fresca i ball amb DJ 'fins que el cos aguanti'. Laura Guinart, dels Xul@s ha explicat que hi haurà música de totes les dècades, servei de bar a preus populars i sortejos.

Si voleu reservar tiquets pel sopar us heu de posar en contacte amb els Xulos. La revetlla de Poblenou està organitzada pels Xulos de Pineda amb el suport de l'Ajuntament de Pineda.


 

Revetlla de la Penya Barcelonista amb un sopar i coca

La Penya Barcelonista de Pineda farà la revetlla a partir de les 9 de la nit al local de la penya (c/ Biblioteca, 31) amb un sopar i coca. Manel Flores ha dit que és una revetlla familiar que fa més de 40 anys que la celebren i és oberta a tothom.

Inscripcions al telèfon 620 58 89 72.


 

Dilluns es celebrarà l'Ofici Solemne en honor a Sant Joan Baptista

Es fa l’ofici solemne en honor al sant a les 12h a l’Església Parroquial de Santa Maria. En aquesta missa també es fa honor a la relíquia que té l'església de Santa Maria de Pineda. La missa es celebra a les 12 del migdia.


 

Les sardanes de Sant Joan obren el calendari sardanista a Pineda

La ballada es farà dilluns a partir de les 7 de la tarda a càrrec de la cobla La Principal de Cassà. És una jornada molt participativa amb molts balladors de Pineda i d'arreu. A la mitja part, els Gegants de Pineda faran una petita mostra de balls.


 

En Guerau I estrenarà un nou pergamí del Vescomtat de Cabrera per Sant Joan

L'estrena del pergamí es farà el dia de Sant Joan, a les 7 de la tarda a la plaça de les Mèlies. Els Gegants de Pineda ballaran una sardana i dos balls, que són el Vals-Jota i també el ball Gironella, tot un clàssic en la llarga història dels Gegants de Pineda. La ballada es farà durant la mitja part de la ballada de sardanes.

Un pergamí de 1499

Des d'ara, el gegant de Pineda portarà la rèplica d'un pergamí original del Vescomtat de Cabrera que està dipositat a l'Arxiu Municipal de Pineda. Es tracta d'un pergamí que detalla la creació del carrer de Mar, el 1499. En aquesta època, en realitat, governava una descendent de Guerau I, Anna de Cabrera, germana de Joan II de Cabrera.


 

Concert de Gema 4 dins la seva gira de comiat

Dilluns dia 24 es fa el concert de Sant Joan amb el grup cubà Gema 4 a les 9 del vespre a la Plaça Espanya amb entrada gratuïta, i forma part de la programació estable de l’Auditori. S’acomiaden del seu públic després de gairebé 30 anys de carrera i ho fan amb una gira que també s’atura a Pineda per la Festa Major petita de Pineda amb un recull dels seus millors temes.


 

Es posa a la venda un domàs dels Gegants per celebrar la Festa Major de Pineda

La colla gegantera demana a tots els pinedencs que «ajudin a crear un ambient de festa amb aquest domàs dels dibuixos dels Gegants de Pineda, que representen amb un sentit ampli la festivitat i la cultura catalana, per a petits i grans».

 

Al domàs s'hi poden veure els dibuixos de les figures dels Gegants de Pineda que ha fet la il.lustradora Glòria Fort, i s'hi pot llegir 'Bona Festa Major'. S'ha fet coincidint amb la Festa Major Petita de Sant Joan, i també es vendrà per la Festa Major d'agost «per donar més visibilitat a les dues festes populars del poble» segons ha dit la colla pinedenca.

 

El domàs és de tela polièster 100% de gran resistència i cosit al voltant, i amb llaços als 4 punts per a poder-lo lligar amb facilitat al balcó. Fa una mida de 100 x 75 cm i és a color i resistent al sol. Ja el podeu comprar i les unitats són limitades

 

Reserves a gegantspinedademar@hotmail.com


 

VENDES I RESERVES A LES BOTIGUES

Filigranes, carrer Major 18

Horari: de dilluns a divendres de 10 a 1 i de 5 a 8. Dissabte obert només al matí.

Botiga Herbes, carrer Roig j Jalpí, 2.

Horari: de dilluns a divendres de 9.30 a 14, i de 5 a 20.30. Dissabte de 9.30 a 13.30 i de 17 a 20.30.