Vés al contingut
1

Mònica Palacin (ERC): «Ens agradaria que el PSC accepti les propostes que hem fet al PAM»

 

Foto. Ràdio Pineda

 

 

Escolta aquí l'entrevista a Mònica Palacín

 

Ràdio Pineda ha continuat el cicle d'entrevistes amb els portaveus municipals de l'Ajuntament de Pineda. En aquest cicle, els portaveus de cada grup municipal fan balanç dels primers mesos del nou mandat i de l'aprovació del pressupost municipal que es porta al ple del mes de desembre.


 

Avui hem entrevistat a Mònica Palacín d'ERC que ha dit que el nou curs polític a l'Ajuntament de Pineda ha començat «amb la impressió que el govern socialista vol comptar més amb els partits de l'oposició i ser receptiu a més propostes». Ha explicat que sempre han fet propostes i enguany, l'equip de govern ja té tota la informació d'ERC perquè tingui en compte les seves idees». Mònica Palacín ha dit que «algunes només necessiten de la voluntat política per part del govern, i no cal partida pressupostària, i d'altres necessiten pocs diners». Ha defensat polítiques per trobar nou sòl per a habitatges de lloguer públic, com a punt destacat de les seves propostes.

 

Ha defensat els espais participatius com ara la creació del Consell de les Persones Grans i reformular la participació del jovent de Pineda en coordinació amb el Consell de Joves. També proposen impulsar la creació de la Taula de Cultura i de les Arts i també impulsar un pla cap al residu zero que impliqui ciutadania, empreses i comerç local.

Altres propostes passen per fer un estudi de revisió dels espais municipals cedits a entitats i fer-hi millores per ser espais més eficients i que donin resposta al màxim número d’entitats amb una partida inicial de 25.000€, ajudes per a fer gestions de les persones sordes, o bé promoure les esterilitzacions i la col·locació de xips a mascotes.


 

Mònica Palacín també ha dit que una proposta que sí necessita de pressupost seria treballar per la creació a Pineda residència pública per a la gent gran. Ha afegit que l'Ajuntament hauria de donar solució a un edifici que es troba a mig fer al carrer Illes Balears, que es troba immers en un litigi entre la propietat i l'empresa que havia de fer el servei, justament d'un centre per a gent gran. Ha dit que l'Ajuntament podria intentar comprar-lo i lluitar perquè fos municipal.

Ha afegit que «l'equip de govern els ha dit que els agraden moltes propostes» però ara demana «que les accepti i les inclogui al PAM i que siguin efectives, no només intencions».

 


 

 

L'ordre de les entrevistes és de menys a més representació a l'Ajuntament de Pineda

Dimarts 28 de novembre – Marcos Ortega, de Pineda en Comú

Dimecres, 29 de novembre – Diego Sánchez, del Partit Popular

Dijous, 30 de novembre – Noemí Llorens, de Junts per Pineda

Divendres 1 de desembre – Mònica Palacín d'ERC

Dilluns 4 de desembre - Xavier Amor, del PSC 

Les entrevistes s'emeten en directe a les 8,40 i les podreu recuperar íntegrament a www.radiopineda.cat