Vés al contingut
1

Com i on demanar ajuda? (Serveis a Pineda que atenen casos de violència contra les dones)

Treballar en xarxa és clau per atendre les víctimes de violència vers les dones. En el programa Pineda Es Mou s'ha parlat de com es treballa i com s'ajuda les víctimes des de diferents serveis.

 

Escolta AQUÍ el programa

 

Aquest és el cas del GAV (Grup d'Atenció a la Víctima) de la Comissaria de Mossos de Pineda, en que un equip de quatre agents aten de forma continuada cada dia, de dilluns a divendres, de 9 a 17:30 (Tel. directe:93 762 13 50). Així ho van explicar les agents Núria i Sara, que remarquen que la dona es pot sentir aïllada i bloquejada, i necessita un primer contacte amb algun servei especialitzat.

1
Dues de les agents del GAV de la Comissaria de Pineda, Sara i Núria

 

Un altre servei de proximitat és el SIAD, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones. Està ubicat al C/ Riera 35 (carretera N-II) i compta amb una advocada i una psicòloga, a més d'assessorament. S'hi pot accedir demanant hora a siad@pinedademar.org i el 93 767 15 60. També compten amb un grup de suport de dones. En van parlar la tècnica del SIAD, Neus Montserrat i l'advocada, Míriam Ovejero. Van remarcar que el fet de fer un primer contacte no vol dir que immediatament s'hagi de denunciar. Es tracta de demanar ajuda i informar-se.

 

1
L'advocada i la tècnica del SIAD

 

Tots els serveis treballen coordinats entre ells, juntament amb el CAP, l'Hospital de Calella, Policia Local i Serveis Socials. El telèfon d'emergències és el 112.