Vés al contingut
1

Pineda en Comú demana informació sobre la tala d'arbres de les franges perimetrals a les urbanitzacions

 

Fotos. Pep Basart

 

Marcos Ortega de Pineda en Comú ha demanat informació sobre unes tales al Montnegre, al costat de Can Carreras i altres urbanitzacions. Segons Marcos Ortega, alguns veïns han dit que «s'han fet tales massives al voltant de la urbanització».

 

El regidor de Medi Ambient Santiago Macip ha dit que «les tales es fan en funció de paràmetres tècnics» i es compleixen. També ha dit que «si cal es farà una revisió sobre alguns aspectes com ara la fusta abandonada a peu de camí». Malgrat tot, Santiago Macip ha dit que «les tales es fan d'acord al que marca el projecte i la llei». El punt es va debatre al darrer torn obert de paraules del ple municipal.

 

1


 

L’Ajuntament de Pineda va aprovar el gener de 2021 la delimitació de franges de seguretat contra incendis

Aquestes franges que voregen nuclis residencials i cases aïllades han de servir, en cas d’incendi, tant perquè el foc no s’acosti als habitatges i també per facilitar l’accés als equips d’extinció. L'actuació es fa a Can Carreras però també es farà en altres sectors com ara a Can Cornet, Pinemar o altres sectors de la zona perifèrica de Pineda.

En el cas de Pineda, els pressupostos de l’Ajuntament pel 2020 ja tenien una partida per realitzar aquesta franja, de manera que no suposarà cap cost per les persones propietàries.

Les franges perimetrals que consten de tallar bona part de la vegetació a 25 metres de les cases. El projecte és de llei amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona. S’actua a les franges perimetrals de totes les urbanitzacions i l’Ajuntament demana als propietaris de parcel·les que les tinguin netes.