Vés al contingut
1

El darrer temporal de mar de ponent i garbí s'ha endut milers de tones de sorra de la platja de Pineda

 

Foto. Ràdio Pineda

 

Els efectes han estat molt importants a la platja dels Pins i la Platja dels Pescadors on és molt visible la reducció de la sorra, just a la desembocadura del pas de Santiago Rusiñol. El temporal ha afectat seriosament una estructura de desaigua a la rasa vella que ha quedat al descobert. I és que el temporal, constant durant gairebé 15 dies, ha afectat la sorra en molts punts de la platja. Fins i tot han quedat al descobert els fonaments de les antigues cases de la caserna de la Guàrdia Civil. Això dona una idea d'on han arribat les onades.

 

Els pescadors, preocupats per l'estat de la platja

També és visible l'afectació a la zona de la platja dels Pescadors. Els efectes són greus i el temporal s'ha endut gran quantitat de sorra, un fet que provoca que ara per ara no es puguin varar les barques dels pescadors. S'ha produït un 'escaló' de prop de dos metres d'alçada que deixa l'espai molt feble en cas de patir un altre temporal. La situació només es podrà arreglar amb aportacions de sorra extreta del marge de l'aigua amb retroexcavadora com s'ha fet els darrers anys.

 

En altres punts, l'afectació no ha estat tant important i fins i tot, a Santa Susanna el temporal ha fet una gran aportació de sorra a ponent dels espigons. Un efecte que també s'ha donat a Sant Pol de Mar.