Vés al contingut
11

Convocada una vaga de cinc dies contra la "incertesa" pel traspàs de Rodalies a la Generalitat

 

 

Les aturades es faran el 24 i 30 de novembre i l'1, el 4 i 5 de desembre, coincidint amb part del pont de la Puríssima. Volen protestar contra la "incertesa" que genera entre els empleats l'acord pel traspàs de Rodalies pactat entre ERC i el PSOE per negociar la investidura de Pedro Sánchez.


 

En un comunicat, els comitès generals dels sindicats de Renfe i Adif detallen que les aturades contra la "segregació" de plantilla se celebraran el 24 i 30 novembre i l'1, el 4 i el 5 de desembre, coincidint amb l'inici del pont de la Puríssima. La mobilització serà de 24 hores i està convocada pel conjunt de la xarxa, inclosa l'alta velocitat.


 

Sindicats com CCOO i UGT no s'han mostrat contraris als canvis de competències que puguin millorar la qualitat del servei però han advertit que es tracta d'un procés "molt complex" i reclamen que es mantingui la unitat de plantilla, les condicions laborals i els drets adquirits dels treballadors.
Els sindicats fa anys que denuncien que el dèficit de treballadors de Renfe i Adif a Catalunya. La realitat és que molts dels empleats han nascut a altres punts de l'Estat i demanen tornar als seus llocs d'origen després de formar-se en territori català uns quants anys.