Vés al contingut
1

Torna la presencialitat dels grups pre-part i postpart amb nous horaris i ubicacions

 

 

Des de les consultes d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de la Corporació, situades als centres d’atenció primària de tot el territori de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, s’ofereix a les dones gestants grups de preparació al part, així com grups postpart una vegada han donat a llum.

Amb la Covid-19, aquests grups es van deixar de fer presencialment i s’oferien de forma telemàtica. Des de fa uns mesos, els grups tornen a funcionar amb total normalitat amb nous horaris i ubicacions.

Els grups de preparació al naixement estan dirigits a les futures mares a partir de la setmana 30 de gestació i tenen una durada de 8 sessions d’entre 1 hora i 30 minuts i 2 hores, on també pot assistir la parella. L’objectiu és dotar a la futura mare de coneixements, estratègies i habilitats que li permetin afrontar els canvis físics, emocionals i d’estil de vida que comporta tenir un fill. Així, en aquestes sessions es parla d’embaràs, el part, el postpart i el nadó, tot a través d’exposicions, jocs de rol, pel·lícules, històries animades o treballs en petits grups.

A continuació podeu consultar els horaris i ubicacions dels grups prepart que ofereix la Corporació:

ASSIR Lloret
CAP Dr. Fco. Benito Inaraja (Rieral)
Dilluns o dimecres de 17.30 a 19.30 h

ASSIR Blanes
Centre Cívic Can Borell
Dimecres de 10 a 11.30 h

ASSIR Malgrat
CAP Dr. Josep Troner i Fors
Dijous de 17.30 a 19.30 h

ASSIR Tordera
CAP Tordera
Dimarts de 17.30 a 19.30 h

ASSIR Pineda
Can Xaubet (Aula 5)
Dimecres de 9 a 11 h

ASSIR Calella
Fàbrica Llobet (2a planta, Aula 2. Associació de la Dona)
Dilluns de 10 a 11.30 h

ASSIR Canet
CAP Canet
Dijous de 17.30 a 19.30 h

Pel que fa als grups postpart, es tracta d’un espai d’educació sanitària on es reuneixen les dones que acaben de donar a llum i els seus nadons amb la llevadora per sentir-se acompanyades en l’experiència i rebre assessorament professional.

En les sessions, que tenen lloc als diferents ASSIR una vegada per setmana amb una durada d’entre 1 hora i 30 minuts i 2 hores, es tracten temes com el vincle entre pares i fills a través del massatge infantil, l’alletament, aspectes d’atenció i cura del nadó, així com assessorament en temes de contracepció i sexualitat. A més, en aquests grups es poden compartir experiències amb altres dones que es troben en la mateixa situació, ajudant a viure aquesta nova etapa de forma més positiva.

A continuació podeu consultar els horaris i ubicacions dels grups postpart:

ASSIR Lloret
CAP Dr. Fco. Benito Inaraja (Rieral)
Dimecres d’11 a 12.30 h

ASSIR Blanes
Centre Cívic Can Borell
Dimecres d’11.30 a 13.30 h

ASSIR Malgrat
CAP Dr. Josep Troner i Fors
Dilluns de 10.30 a 12.30 h

ASSIR Calella
Fàbrica Llobet (2a planta, Aula 2. Associació de la Dona)
Dilluns d’11.30 a 13 h

ASSIR Canet
CAP Canet
Dimarts de 10.30 a 12.30 h

Pel que fa a l’ASSIR Tordera, actualment no hi ha grup postpart, però s’ofereix un grup de lactància materna que es reuneix al CAP Tordera els dimecres d’11 a 13 h.

Per a més informació i dubtes us podeu adreçar a la vostra llevadora.

Des de la Corporació volem agrair als ajuntaments que ens han cedit diferents espais per poder portar a terme els grups prepart i postpart.