Vés al contingut
1

L’atur pinedenc se situa al 10,3%, la xifra més baixa des del 2006

 

El percentatge actual de persones aturades a Pineda millora les xifres prèvies a la crisi econòmica global de 2008. Segons recull el comunicat de l'Ajuntament de Pineda, que ha fet públiques les dades, «l’economia municipal ha demostrat la seva solidesa, superant amb força el repunt de fa dos anys per la crisi del coronavirus».


 

Xavier Amor: «Seguirem treballant per a que la gent trobi feina»

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha valorat les xifres de l'atur a Pineda, que no baixaven fins als 10 punts des d’abans del 2006. Ha dit que «amb l’esforç de tots, s'ha aconseguit donar la volta a les dues grans crisis que hem hagut d’afrontar», i que que «les xifres de l’atur mai són bones, mentre hi hagi una persona que no té feina», però que són millors, i ara cal seguir treballant en la formació i acompanyament per a trobar feina».

 

L'atur pinedenc s’havia arribat a situar en xifres molt altes, sobretot del 2009 a 2015, perquè es va instal·lar en un percentatge superior al 20%, amb el pic més alt del 25,22% l’any 2012. La lenta baixada posterior es va trobar amb un obstacle l’any 2020, per la crisi del coronavirus, que va fer repuntar el percentatge fins al 19,49%. Ara, la xifra de l'atur s'ha reduït a la meitat en només tres anys.

 

Font: INE (actualització trimestral)


1


 

El paper essencial del Centre Innova

Durant la crisi econòmica de 2008, Pineda de Mar va posar en funcionament el Centre Innova, una estructura pensada per a la dinamització de l’economia local. El resultat d’aquests anys situen el centre com un equipament essencial per a totes aquelles persones que busquen ocupació i formació, tant per trobar feina com per ajudar a millorar les seves condicions. Està situat al carrer Torres i Quevedo, 16, s’hi pot contactar al telèfon 93 767 15 60 (extensió 2).