Vés al contingut
1

La CSMS ofereix classes de ioga durant l’embaràs i el postpart

 

 

Amb aquesta iniciativa es vol oferir un acompanyament més global a les dones en un moment de grans canvis físics i mentals. La iniciativa va arrencar a principis del 2023 i ha tingut una bona acollida, fins ara hi han participat 49 dones i s’han realitzat 29 classes. L’activitat s’ofereix a l’inici del tercer trimestre d’embaràs a les dones que acudeixen a les consultes d’atenció a la salut sexual i reproductiva de la Corporació per al control gestacional.

 

Elisenda Garsaball, llevadora de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i instructora de ioga, és la professional que va arrencar aquesta iniciativa i qui la condueix. Segons ha dit, «el ioga ofereix múltiples beneficis: tranquil·litat, calma i pot enfortir el vincle amb el teu nadó. També permet mantenir-te activa i en forma i alleuja les molèsties físiques que apareixen durant la gestació i el postpart».


 

Com participar en l’activitat
De l’activitat se n’informa a les consultes d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) de la Corporació, des d’on es fa el control gestacional. El ioga està adreçat a totes les dones que inicien els cursos de preparació al part durant el tercer trimestre d’embaràs (a partir de la setmana 27 o 28) i a les que ja han parit i es troben en el postpart immediat.

S’organitza una sessió setmanal, cada dilluns, d’una hora (de 10 a 11 hores) per a les embarassades i d’una hora i mitja (de 12 a 13.30 hores) per a les mares en postpart, en aquest cas, l’activitat es realitza sense fills. Les sessions, gratuïtes, es porten a terme a la sala de l’Associació de dones de Calella a la Fàbrica Llobet-Guri, gràcies a la cessió d’espai que ha fet l’Ajuntament i l’entitat.