Vés al contingut
1

Ajuntaments de l’Alt Maresme i de la Selva, forçats a equilibrar les finances locals

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha liderat una trobada d’alcaldes i alcaldesses de deu municipis de l’Alt Maresme i de la Selva, amb la finalitat de compartir la preocupació de les administracions locals en relació a les finances municipals i l’actual desequilibri econòmic que pateixen els ajuntaments. És la conseqüència de la inflació i la pujada de preus dels darrers dos anys.


 

Amb la greu crisi econòmica de 2008, amb efectes que es van arrossegar fins a finals de 2017, i després la crisi sobrevinguda per la COVID el 2019, molts ajuntaments van mantenir una congelació d’impostos. Aquest és el cas de Pineda des del 2016, per no gravar més a la ciutadania i minimitzar a les famílies l’impacte negatiu de la crisi.


 

L’increment de la inflació i la pujada de preus de subministraments com són l’electricitat i el gas, aquest passat any 2022, ha provocat un desequilibri important en els pressupostos dels ajuntaments. Això els obliga, de cara l’any 2024, a buscar l’equilibri pressupostari, fent una pujada «assumible» dels impostos locals. En el cas de Pineda encara està per determinar quin serà aquest increment.

 

1