Vés al contingut
1

El curtmetratge ’El Crédito’ guanya el IXè Festival Cinemart de Pineda

Fotos: Ràdio Pineda

 

 

Escolta AQUÍ les entrevistes als premiats

 


El curt ‘El Crédito' guanya el Premi Vila de Pineda del IXè Festival Cinemart. Ha recollit el premi el director del treball Álex Escudero de mans de l’alcalde de Pineda Xavier Amor i el president de Cinemart Javier Sánchez. El curt està protagonitzat per José Sacristán i Amaia Salamanca, entre altres, i tracta d’un home exemplar professionalment que va al banc a contractar un crèdit bancari. El guanyador del Premi Vila de Pineda, el director Álex Escudero s’ha mostrat molt satisfet pel premi.

 

1

 

El premi ‘Josep Martín’ a la millor comèdia ha estat pel curt ‘La casa’ dirgit per Israel Medrano i protagonitzat, entre altes, per l’actriu Maria Barranco. El seu director, Israel Almedrano ha dit que aquest treball critica, en clau d’humor, la ocupació dels habitatges.

 

2

 


El Premi al Millor Curtmetratge en Català és pel curt ‘Sota les mans’ dirigit per David Conill i interpretat per l’actriu Maifé Gil. L'actor pinedenc Jaume Casals també hi apareix. Aquest premi s’ha entregat per primera vegada al Festival. David Conill ha destacat que a més de fomentar els curtmetatges fets en català, també cal apostar pel cinema amateur.

 

3

4

L'actriu catalana Maife Gil també va assistir a la Gala de Pineda

 

El curtmetratge ‘Tula’ dirigit per Bea de Silva s’ha endut dos premis: el Premi del Públic i a la Millor Actuació ‘Revelació’ per l’actriu Eider González. Un film que parla de la Tula, una dona encarregada de netejar els lavavos d’una escola de nenes. La seva jornada s’altera quan la filla de 14 anys de la directora de l’escola confesa a Tula que està embarassada. Hem parlat amb l’actriu Eider Gonzalez i ha explicat que ha estat la seva primera experiència com a actriu.

 

5


Les altres actrius nominades al Premi al Millor Actor/Actriu revelació eren Guadalupe Fiñana, pel seu paper a 'Maruja', i l'actriu Daniela Brown pel curtmetratge 'Aida' on interpreta a Aida Lafuente, una jove revolucionària asturiana que l'any 1934 va patir l'arribada de les tropes nacionals. Daniela Brown va assistir a la gala de Pineda i també va atendre els micròfons de Ràdio Pineda.

 

5

 

 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor i la regidora de Cultura Verònica Rebollo han fet una valoració molt positiva del Festival. Han volgut destacar la tasca que fa Cinemart per donar a conèixer el cinema d'autor a través dels curtmetratges, i també han parlat de l'impacte que té el Festival per Pineda, amb ressó a nivell nacional i internacional.

 

7

 

La gala de Premis del 9è Festival Cinemart s'han entregat aquest dissabte a la nit amb un Auditori ple de gom a gom. La gala ha estat presentada per Aina Rite i Gustavo Giménez. Abans de començar la gala, a l’exterior de l’Auditori s’ha fet un photocall i també han actuat els alumnes de l’escola de teatre Artur Iscla interpretant temes del musical ‘Grease’. En finalitzar la gala s’ha fet un sopar a l’Hotel Pineda Splash.

 

6

Alumnes de l'Escola de Teatre Artur Iscla van amenitzar el fotocall