Vés al contingut
1

Ple municipal: No prospera una moció de suport a l'ex-conseller Miquel Buch i el mosso d'esquadra Lluís Escolà

 

Foto. ACN

 

L'ha presentat Junts al darrer ple municipal i demanava suport als dos acusats per ser «desproporcionada i injusta perquè confirma la persecució al moviment independentista». La regidora Noemí Llorens també ha dit que «no són els últims represaliats». Per això demanen «rebutjar la sentència».

 

Xavier Amor ha dit que «per ell és un amic i li ha donat ànims davant la situació que ara viu» però ha dit que «en un estat de dret cal acatar les sentències». Ha dit que «a l'Ajuntament de Pineda no volen debatre aspectes que no siguin municipals» i ha afegit que «voten en contra de la moció però consideren que cal fer ponts a la política».

ERC hi ha votat a favor per ser «injusta i molt bèstia». El PP ha dit que «no voten mocions que no afectin Pineda» i ha afegit «que el coneix bé, espera que pugui recórrer i li vagi bé». Però ha dit que no la pot votar «ni pels fons ni per la forma».

Marcos Ortega de Pineda en Comú ha dit que «cal portar-ho a l'àmbit de la política i fora dels jutjats, i aquest és el camí i el repte és important per fomentar el diàleg i l'entesa». També ha fet esment d'avenços com l'ús de les llengües a les institucions o els indults, per posar alguns exemples. S'han abstingut en la seva votació. Noemí Llorens de Junts «ha agraït els comentaris personals, però s'està parlant d'una sentència – i ha recordat- que a Pineda hi ha dues persones inhabilitades pels fets de l'1 d'octubre de 2017».

La moció no s'ha aprovat.