Vés al contingut
1

David Verdaguer: "No volia imitar l'Eugenio, sinó buscar la seva essència"

 

Foto. ACN

 

La pel·lícula 'Saben aquell', el particular homenatge de David Trueba a l'humorista, arriba als cinemes l'1 de novembre. L'actor que dona vida al cèlebre l'humorista, David Verdaguer, ha explicat que no volia imitar l'Eugenio, sinó buscar "l'essència" del personatge, que ha entomat com un "repte i una responsabilitat". L'actriu Carolina Yuste encarna la Conxita, la primera dona del còmic, que s'estrena en un paper en català i que ha après a tocar la guitarra.


 

El film se centra en la història d'amor amb la seva dona i transita fins que Eugenio es fa popular socialment. "És algú molt tímid i semblava no haver nascut per fer humor, tenia totes les paperetes per no esdevenir un còmic i, tot així, ho va ser", precisa. Alhora, assegura que la tristesa del personatge té en l'arrel un succés "molt dramàtic" malgrat que mai havia estat "lluminós".

Per Verdaguer, admirador de l'humorista, assegura que el que feia l'Eugenio és "matemàtica" i "art" pur, a través de reeditar acudits de carrer.

El film compta amb l'aparició de directors com Felix Viscarret i Paco Plaza, que fan d'actors, i Monica Randall, la presentadora del programa 'Cosas', de TVE.