Vés al contingut
1

La pinedenca Noelia Quirant rep el premi de Recerca d’Atenció a la Dependència de la Fundació Mutuam

 

Foto CSMS

 

L'infermera Noèlia Quirant Arellano ha rebut el premi pel treball “Sobrecàrrega de la persona cuidadora principal dels usuaris dependents com a motiu de rebuig al trasllat a Hospitalització a Domicili”.

L'objectiu de l'estudi és veure si hi ha relació entre la sobrecarrega que presenten els cuidadors, i el fet que rebutgin un ingrés a domicili de la persona que tenen a càrrec i prefereixin un ingrés convencional a l'hospital. En aquest sentit, Noèlia Quirant explica que hi ha la hipòtesi que "alguna persona cuidadora pot rebutjar l’ingrés a domicili per buscar un descans d’aquestes cures”.


 

Noelia Quirant ja va rebre el premi Enfermería en Desarrollo en una gala celebrada a Madrid el 2016

Va guanyar el premi més prestigiós d'Infermeria a Espanya "Enfermería en Desarrollo" en la categoria de treballs universitaris. S'hi van presentar 200 candidatures d'infermeres i fisioterapeutes, no només d'arreu d'Espanya sinó d'altres països. El treball posava en valor el paper de les professionals de la infermeria i mostrava la imatge estereotipada que la societat té d'aquests professionals i com de vegades la feina sembla invisible.