Vés al contingut
1

Veïns i veïnes de Poblenou, satisfets amb la reforma integral de la biblioteca inaugurada dissabte

Fotos: Ràdio Pineda / Ajuntament de Pineda

 

Escolta AQUÍ les entrevistes: Xavier Amor, Jordi Martí i Francina Sanmartín


Escolta AQUÍ les usuàries i usuaris de la Biblioteca

 

Aquest dissabte 16 de setembre s’ha dut a terme la inauguració de la reforma integral de la Biblioteca de Poblenou. L’acte va ser presidit per la directora de la Biblioteca, Francina Sanmartín; la regidora de cultura de Pineda de Mar, Verònica Rebollo; regidores i regidors de l’Ajuntament; el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Jordi Martí, i l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, que van estar acompanyats d’unes quatre centes persones al llarg de la matinal d’activitats a la plaça de la biblioteca. Totes les intervencions han remarcat, com a denomidador comú, el nou espai que s’ha creat, la modernització de l’equipament, que és molt acollidor i molt funcional i adaptat a les necessitats i hàbits actuals de les usuàries i usuaris de la biblioteca.

 

1

 

1

Petits i grans, veïns i veïnes de Poblenou, es van mostrar entusiasmats amb les noves instal·lacions i el fons de la biblioteca. També van destacar el disseny, la distribució dels espais i el valor d'aquest equipament cultural. Escoltem la Francesca, la Tere Vallabriga i el Manolo Arias, i també en Biel i l'Arcadi

 

1

 

La remodelació d’aquest equipament també permet enfortir el servei bibliotecari de Pineda de Mar i consolidar la xarxa local formada per dues biblioteques que treballen per oferir un fons únic, de qualitat i adaptat a la seva comunitat. La biblioteca reneix amb la voluntat de ser un punt cultural i de dinamisme pel barri, un espai on els processos creatius, de descoberta, d’aprenentatge i de compartir permetin als usuaris l’accés al coneixement i la cultura, amb el llibre com a eix vertebrador.

 

1

1
 

La biblioteca obre de nou les seves portes havent-se transformat en un espai acollidor, modern i confortable. S’han creat zones diferenciades, tant pel públic infantil i juvenil com per a adult. S’ha millorat l’oferta tecnològica, triplicant el nombre d’ordinadors a disposició dels usuaris; s’ha incrementat el nombre de punts de lectura individual per garantir el suport a l’aprenentatge al llarg de la vida; s’ha incorporat millores d’accessibilitat i sostenibilitat; s’ha afegit una bústia de retorn 24 hores per facilitar el retorn dels documents. Alhora s’ha configurat un espai polivalent per la realització de diferents activitats. Aquestes activitats facilitaran la creació i el reforç de vincles amb el territori.


 

S’han redefinit el servei i l’espai per a convertir l’usuari en protagonista de tot allò que hi passi i en partícip actiu de l’experiència. S’incorporarà el joc de taula com a eina d’aprenentatge per a totes les edats.


 

S’especialitzarà el fons documental en tres temàtiques vinculades a la població:

Mar de fons (fons especialitzat dedicat al mar)

Arts visuals i plàstiques

Dones amb Art


 

Es continuarà treballant en projectes per recolzar les polítiques municipals i supramunicipals com:


 

Prescripció social i de salut, programa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Les Biblioteques de Pineda de Mar són agents actius que ofereixen activitats i recursos per millorar la salut, el benestar i les cures de la ciutadania, a través dels metges de família.


 

Pla Lector Municipal.


 

A partir de la premissa de la lectura com a base d’una educació d’èxit, des del 2014 les biblioteques encapçalen el Pla Lector Municipal amb diverses accions per promoure la lectura entre la ciutadania. Inclou projectes com Petits Lectors, Diada de Lectura en Veu Alta, Contes que roden, etc.

 

1

 

1