Vés al contingut
1

Josep Perpiñà: "L'exposició a Can Comas us evocarà molts records i vivències als pinedencs"

Durant tot el mes de setembre podeu visitar l'exposició de 'Cartells de Pineda de Mar' de l'artista Josep Perpiñà, a l'espai de la Fundació Tharrats de Can Comas, a la plaça Catalunya de Pineda (ara amb entrada pel carrer de Mar). L'exposició, molt recomanable, repassa l’etapa pinedenca de l’artista, iniciada l’any 1972 i mostra una trentena de cartells que Perpiñà ha dedicat a Pineda de Mar en diferents etapes i moments. Josep Perpiñà ha explicat a Ràdio Pineda que ha gaudit molt preparant la mostra. L'artista ha dit que tothom que vingui a veure-la li evocarà molts records i vivències de Pineda a través dels cartells. Josep Perpiñà ha explicat que ha fet més de 100 cartells per Pineda i ha fet servir tècniques molt diferents. Josep Perpiñà també ha dit que li ha agradat fer cartells perquè «trenca amb la seva obra habitual i li permet experimentar entre moltes altres tècniques i sempre surten coses noves».

 

I és que ningú més ha pintat Pineda com Josep Perpiñà. Ha fet pintures i obres de cartelleria per a l'Ajuntament de Pineda i diverses entitats, entre les que hi ha el Centre Cultural, la Colla de Geganters i Grallers, moltes festes populars, la Festa Major de Pineda, l'elecció de la Pubilla de Catalunya, el Nadal, el Carnaval o la Diada de l'11 de Setembre. També és autor de cartells promocionals i turístics de Pineda que s'han convertit en icones de la població.


 

L'exposició, inaugurada per la festa Major, «Cartells de Pineda de Mar» es pot visitar fins l’1 d’octubre. L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha agraït la col·laboració i la generositat de l'artista amb Pineda, tant a la seva etapa com a mestre a l'escola Sant Jordi i també com artista. La Regidora de Cultura Verònica Rebollo ha destacat el vincle de Josep Perpiñà amb Pineda i també ha volgut destacar la disposició de l'artista, més enllà de l'exposició, de dissenyar el cartell i la samarreta solidària de la Festa Major.

 

 

1
 


1