Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda fa «aturar provisionalment l'activitat» de l'empresa Tinfer i se'n precinta l'entrada

 

 

Segons fons de l'Ajuntament de Pineda, l'alcalde s'ha reunit amb els treballadors per explicar-los la situació i per informar de tots les passes que ara s'han de seguir. Segons fonts municipals, el precinte de la fàbrica es va executar dilluns per l'incompliment de la suspensió provisional de l'activitat per mancances greus detectades en els controls tècnics del funcionament de l'activitat que podrien posar en risc a les persones i al medi ambient.

L'Ajuntament de Pineda ha dit que en aquest moment els tècnics municipals estan revisant la documentació complementària presentada per l'empresa. També està a l'espera del pronunciament del Consell Comarcal del Maresme en els àmbits que té competència, com ara en el tractament de residus.

L'alcalde ha mantingut una reunió aquest matí amb els treballadors i treballadores de l'empresa per tal d'informar-los de la situació actual amb el compromís de seguir informant-los en tot moment


 

L'ordre s'ha emès el dilluns 28 d'agost i s'ha fet efectiva la nit del mateix dilluns. El tancament és «provisional» fins que l'empresa no apliqui les mesures correctores per a poder tenir activitat. Aquesta empresa compta amb una cinquantena de treballadors.


 

L'Ajuntament de Pineda, després d’analitzar la situació, ja va obrir un expedient sancionador per incompliment de la normativa i infraccions en la seva activitat. Segons el mateix expedient, «l'empresa pot presentar al.legacions, documents i informacions per resoldre el procediment sancionador en matèria de prevenció ambiental». Les mesures correctores no s'haurien fet, i això hauria provocat el decret per precintar l'empresa.


 

Els veïns, en una nota recentment enviada, han explicat que «els òrgans competents s’han adonat de totes les irregularitats i deixadesa en el control de l'empresa i per com ha treballat durant tots aquests anys». També asseguren que hi ha «desconeixement dels responsables en matèria de seguretat i de qualitat ambiental».

 


1


 

Queixes dels veïns de Can Feliu de Manola i Santa Anna per l'activitat de l'empresa Tinfer

Fa temps que els veïns de Can Feliu de Manola i Santa Anna es queixen dels fums i sorolls que provoca aquesta empresa situada al límit del Polígon Industrial a tocar amb la zona residencial. Segons diuen, l'empresa emet «fums indiscriminats, olors pestilents i de dubtosa provinença així com sorolls elevats» per damunt del que permet la normativa. Segons els veïns de Santa Anna i Sant Feliu de Merola, l'empresa «no dona resposta als requeriments emesos pel Decret de l’Alcaldia de 22 de novembre de 2022 i de molts altres».

Els veïns asseguren que l'empresa no compleix amb la normativa d'emissions ni de 'càrrega de foc' i també incompleix la potència màxima permesa elèctrica i de potència de gas i les conseqüents afectacions de risc. També denuncien abocaments d'aigües residuals amb un cabal màxim que supera el permès. Segons afirmen, han presentat dades que «els confirma les seves denúncies». Asseguren que «més gas, més químics i més electricitat, tampoc s’ha considerat com afecta al barri en cas de risc d'explosions o incendis».

També asseguren que les mesures de nivells de soroll exterior, presentat per la pròpia empresa, conclou que no compleix amb l'ordenança.

Diuen que «la situació és inaguantable i fins i tot amb vibracions als vidres dels habitatges». Demanen que «compleixin la normativa i demanen un pla d'actuacions d'acord amb l'Ajuntament per fer el seguiment de les actuacions que cal fer». Fins i tot diuen que «pensen que els propis treballadors pateixen es conseqüències». També han demanat una reunió amb l'Ajuntament perquè és qui té la capacitat per fer complir la llei.

 

1

 

 

1
Fotos de l'Associació de Veïns de Can Feliu de Manola i de Santa Anna.

 

 

 

1
Imatge aèria del polígon de Mas Roger amb Can Feliu de Manola i Santa Anna. Google Maps