Vés al contingut
1

Arriba l'esperada Festa Major de Pineda amb actes per a tothom que omplirà la vila de gom a gom

 

Fotos d'arxiu.

 

Tot a punt a Pineda per celebrar la Festa Major. Els actes comencen aquest divendres i s’allargaran fins dimarts que ve, dia 29 d’agost. Una programació pensada per a tothom i molt familiar on no hi faltaran els actes tradicionals, esportius, la Festa Xic, balls i concerts, entre altres activitats. Hem parlat amb la Regidora de Cultura Verònica Rebollo i ha destacat que una de les novetats d’aquest any és el nou format de la Festa Jove. Ha dit que han apostat per un format i ubicació diferent, a les pistes del barri del Carme, amb un recinte obert que acollirà concerts i activitats.

 

Una de les altres novetats que ha destacat la regidora de cultura és el canvi d’ubicació dels focs d’artifici l’últim dia de Festa Major. Verònica Rebollo ha explicat que per un tema d’espai el Castell de focs d’artifici es farà a la platja dels Pins, enlloc de la Platja de Riera com es feia cada any.

 

La regidora de Cultura també ha explicat que l’artista Josep Perpinyà, molt vinculat a Pineda, farà el Pregó de Festa Major. Ha recordat que és l’autor del cartell de la programació d’aquest any, també ha dissenyat la samarreta solidària de la Festa Major de Pineda i també ha explicat que, fins setembre, es podrà visitar una exposició de diferents obres de cartelleria de l’artista a la Fundació Tharrats.  Verònica Rebollo ha demanat a tothom que participi i gaudeixi de les activitats programades.

 

1

 


 

DIVENDRES

Les ofrenes al Sant Patró i la repicada del campanar donarà inici a la Festa Major de Pineda 2023

A les 8 del vespre, a l’Església parroquial de Santa Maria, Ofrenes de les Entitats al Sant Patró per demanar bons auguris per als pinedencs i pinedenques. A les 9 de la nit, a l’Església parroquial de Santa Maria, Repicada de Campanes i Encesa del Campanar. Tot seguit, Batucada a càrrec de Diabolus Musicae. Sortida: Església de Santa Maria. Arribada: plaça de Catalunya.

 

1

 


 

A 2/4 de 10 de la nit des del balcó de la Casa de la Vila, acte d'inici de la Festa Major de Pineda 2023. A 2/4 de 10 de la nit, al Casal Popular del carreró de la Plaça, 25, Sopar de Festa Major a la fresca i a les 10 de la nit, al carrer de la Biblioteca, Sopar de Festa Major de la Penya Barcelonista.


 

 

A 3/4 d’11 de la nit a la plaça de Catalunya, Correfoc a càrrec de les Forces Infernals de Poblenou amb la col·laboració de les Colles de Diables de Sant Quirze del Vallès i de Terrassa. José Morales responsable de l’entitat ha demanat que es respectin les normes de seguretat pel que fa al Correfoc i ha animat a tothom a acompanyar-los.  Recordeu que al correfoc, per motius de seguretat és prohibit tirar aigua als participants. Es demana tancar persianes i protegir vidres i portes i enrotllar tendals i desconnectar alarmes. També cal retirar els vehicles dels punts indicats. Recorregut: plaça de Catalunya i carrer de Mar fins a l’Estació.

 

 


 

A 3/4 d’11 de la nit, a la plaça d’Espanya, Ball amb Yo Suspendí EGB. Música en viu i bon rotllo! 7 músics i 4 cantants amb una clara vocació de fer ballar, cantar i divertir a les generacions fans de la música dels 70, 80, 90 i del nostre segle.


 

A la zona de Barraques, a 2/4 d’11 de la nit, a la pista del Carme, Arc de Triomf, dins la programació de la Festa Jove i a les 12 de la nit, a la pista del Carme, Dr. Prats.

 

1


 


 

DISSABTE

Torna la Correguda Popular de la Festa Major

Es farà el dissabte 26 d’agost a les 10 del matí amb sortida de la Plaça de les Mèlies. Les inscripcions són de franc i ja podeu reservar el vostre dorsal. També et pots inscriure presencialment el mateix dissabte de 9 a 10 del matí. Hi haurà cinc curses de distàncies diferents i per a cinc grups d’edat i serà la tercera edició de la festa. Hi ha recorreguts des dels 350 metres fins a 1714 metres de distància per adults.

El Centre Excursionista de Montpalau Team organitza l'activitat i demanen a tothom que hi participi amb nens o adults de qualsevol edat, per petits que siguin, o bé animant els corredors.

 

1


 


 

El Mamelló torna a fer la Tirada a l'Art i la Subhasta de Peix a l'Antiga, per la Festa Major

Dissabte de Festa Major es farà una demostració de pesca de la tirada de l'Art de Platja. És un art tradicional de pesca que es feia servir antigament i es podrà veure dissabte a les 9 del matí a la Platja de la Riera de Pineda. És una forma de pesca que ja no es fa servir i que s'ha utilitzat des de fa mil.lenis d'anys a tota la Mediterrània i que darrerament s'ha recuperat en alguns pobles de costa com ara Pineda, de forma testimonial i com a demostració. Només es pot veure una vegada a l'any i serà dissabte.

 

També en relació amb el món dels pescadors, El Mamelló organitza la Subhasta de Peix a l'Antiga, dissabte a les 12 del migdia a la Barraca dels Palers, on es podrà veure una demostració de com es subhastava antigament el peix pescat a Pineda. Escoltem Oleguer Massaguer, president del Mamelló de Pineda. Aquesta activitat està organitzada pel Mamelló de Pineda, l'associació d'Amics de la Vela Llatina, amb la col.laboració d'establiments, i també de Vents&Marees de Malgrat de Mar, Peixos Ros i també el Supermercat Consum.

 

1


 


El torneig de partides ràpides d'escacs torna per Festa Major, un clàssic a Pineda

Començarà a les 9 del matí, a la plaça de les Mèlies, organitzat pel Club d’Escacs Pineda.

XVI Torneig de Partides Ràpides d’Escacs «Festa Major de Pineda de Mar U16»

El torneig és obert a tots els jugadors nascuts a partir de l’1-01-2007. Lloc: plaça de les Mèlies, al davant de l’antiga Biblioteca. Inscripció: 9.15-10.00. Màxim 90 jugadors per rigorós ordre d’inscripció als dos torneigs del dissabte. Trofeus per als tres primers classificats i per al primer classificat de cada un dels següents trams: 1649-1550, 1549-1450, 1449-1350, inferior a 1349 i no federats.

VI Torneig de Partides Ràpides d’Escacs «Festa Major de Pineda de Mar S60»

El torneig és obert a tots els jugadors nascuts abans de l’1-01-1963. Lloc: plaça de les Mèlies, al davant de l’antiga Biblioteca. Inscripció: 9.15-10.00. Màxim 90 jugadors per rigorós ordre d’inscripció als dos torneigs del dissabte. Trofeus per als tres primers classificats i per al primer classificat de cada un dels següents trams: 1999-1850, 1849-1700, menys de 1699 i no federats.

El torneig es repetirà diumenge amb el Memorial Jordi Brillas i Espinàs, per a tots els jugadors amb un màxim de 100 participants.

 

 

 

 

Torneig de basquet de Festa Major i inici del FestaXic de Pineda; la festa pels més petits

De 10 del matí a 9 de la nit, al pavelló municipal de Can Xaubet, 3 x 3 de Festa Major organitzat per la UER Pineda de Mar.

A les 10 del matí, inici de la Festaxic amb la Batucada dels Petits Musicae i en acabar pregó a càrrec dels Petits Musicae amb motiu de la celebració del seu 10è aniversari i repartiment de polines per als nens participants, gentilesa del Bar Barcelona. Paula Garcia, cap de l’entitat, ha animat a tothom a acompanyar-los.

 

1

 

 

D’11 del matí a 1 del migdia, a la plaça de les Mèlies, Dibuixar amb nens, a càrrec del Banc del Temps i també animació infantil amb Gabi de Set de So i al pati de Can Comas, Bombolles Gegants de Sabó.


 

A Pineda fem bitlla, el torneig de bitlla de Festa Major

Es farà a les 5 de la tarda a la plaça de Can Bepa i cal fer inscripció al tel. 667 604 334 o a bitllespineda@gmail.com

 


 

Proclamació del nou pubillatge de Pineda

Es farà a les 6 de la tarda al pati de can Comas. Es farà l'acte per la proclamació de l'Hereu, la Pubilla i l'Hereuet i la Pubilleta de 2023 que representaran Pineda arreu de Catalunya. L'acte aplega també a les autoritats locals del ple municipal. L’actual Pubilla de Pineda Constanza Bernardez bages, l’Hereu de Pineda Xavier Tuber Vergés i la Pubilleta de Pineda Brenda Bernardez Bages han explicat que s'emporten moltes experiències viscudes i han fet una crida perquè els i les joves de Pineda coneguin i s'animin a formar part del Pubillatge pinedenc. David Ponsdomènech, president de l’entitat Amics del Pubillatge de Pineda ha destacat el nivell d'implicació i representació de tots ells representat Pineda per tot Catalunya. Ha dit que «Pineda s'ha fet un nom dins del món del Pubillatge i ha recordat que el nostre municipi fa 62 anys que té Pubillatge». Per tant, segons ha dit "és un dels municipis més antics de Catalunya on existeix la figura del Pubillatge".

 

Si voleu formar part de l’entitat com a candidats i candidates al Pubillatge pinedenc podeu contacat amb l’entitat a través del correu electrònic amics.pubillatge.pineda@gmail.com o bé per Instagram @pubillatgepineda

 

 

1


 

La 37ena Trobada de Gegants de Pineda portarà per Festa Major més de 40 figures diferents

Els Gegants de Pineda celebren el seu 37è aniversari el dissabte 26 d'agost en una trobada que comptarà amb 14 colles geganteres i més de 40 figures diferents. Algunes figures no s'han vist mai a Pineda. Destaquen els gegants de Calonge que sorprendran als més petits de casa perquè són molt originals, representen el conte de 'La rateta que escombrava l'escaleta'. Però també destaquen figures com les de La Barceloneta, gegants mariners, o els de Cabrils, Caldes de Malavella que són dues figures romanes, o bé els de Vic, Sta. Coloma de Queralt o del Soler, de la Catalunya Nord, que mai abans han estat a Pineda.

Tampoc no hi faltaran els gegants imponents de St Julià de Lòria, d'Andorra, o Santa Susanna, Tordera, Cabrils, Sant Joan Despí, i és clar, els Gegants de Pineda.

Per tant, es podran veure novament en Guerau i l'Ermessenda, la Dauna, i pels més petits, en Pinet i la Raquel.

La plantada es farà com cada any a la plaça de Sant Pere Pescador, dissabte dia 26 d'agost a partir de les 6 de la tarda, la cercavila començarà a 2/4 de 8, i el ball final es farà a la Plaça de les Mèlies al voltant de les 9 del vespre amb el ball de lluïment de cada colla.

 

1


 

 

DIUMENGE

 

Per la Festa Major arriba la XIII Crono que organitza el Club Ciclista de Pineda

Diumenge continuen els actes de la Festa Major amb la 14ª Crono de Festa Major ‘Memorial Antoni Rodríguez’ organitzada pel Club Ciclista Pineda. La inscripció és gratuïta i es sortirà a les 9 del matí del Passeig d'Hortsavinyà. Té una distància de 5 quilòmetres, fins el Sot de Cal Capità.

 

1

 

 

La sardinada de la Festa Major ja prepara més de 600 racions de sardines amb meló

Diumenge 27 d'agost, el XIP de Pineda organitza la tradicional sardinada popular de la Festa Major i també hi haurà una cantada d’havaneres amb el grup Port Bo. Es farà com cada any a la plaça de Sant Pere Pescador a partir de les 9h del matí. Es demana anar-hi molt aviat perquè cada any s'hi aplega molta gent.


 

1


 


 

La Xeringada del Cau de Pineda arriba a la seva 25ena edició i es farà amb aigua de mar per primer cop

D'entre les activitats infantil també destacar la 25ena Xeringada del Cau de Pineda amb l'animació del grup Set de So, que es farà diumenge a partir de les 10 del matí a la Plaça de la Pubilla. Es podran dur estris per ruixar i es demana que es portin ulleres de protecció si voleu. Serà la primera vegada que es farà servir aigua de mar per fer l'activitat.

La Maria Basart del Cau de Pineda ha convidat a tothom a participar de la xeringada perquè «serà molt divertida» i la gran novetat és que serà «més salada que mai» sense deixar la diversió. En acabar, es repartiran begudes fresques a la mainada gràcies al Col.lectiu Pineda pel Sàhara. La Xeringada té també el suport de les ADF's de l'Alt Maresme.

 

1


 


 

Torna la Transpinedenca del Cau de Pineda, la gimcana més esbojarrada del Maresme

El Cau de Pineda torna a fer per la Festa Major, la Transpinedenca que arriba a la seva 26ena edició. Com cada any està ambientada en una temàtica diferent, aquest cop, ambientada dins del 'Mon Barbie' i ja es poden fer inscripcions a montpalau@escoltesiguies.cat i el mateix dia a la plaça de les Mèlies a les 4 de la tarda. Hi haurà premis pels equips que han de ser de sis persones de més de 16 anys. Com sempre, la gimcana té cap a 10 proves i és per a equips.

El preu per persona és de 5€ i hi ha premis per a tots els participants. Segons els seus organitzadors, «és una gimcana fora del normal i on la gent s'ho passa molt bé, amb diverses proves on l'objectiu és fer colla i passar-ho bé». També han demanar fer inscripció prèvia per preparar bé la gimcana i els equips participants.

 

1
 


 

La Diada Castellera de la Festa Major amb ‘Els Maduixots’ els Capgrossos de Mataró

 

Els Castellers de l’Alt Maresme i la Selva Marítima fan aquest diumenge la cercavila i la Diada Castellera de Festa Major acompanyats dels seus padrins els Capgrossos de Mataró. Andrea Almenta, cap de colla de ‘Els Maduixots’ ha dit que esperen fer bons castells i animen a tothom a venir a la plaça.

La cercavila amb els Grallers i Tabalers dels Castellers de l’Alt Maresme i la Selva Marítima començarà a 2/4 de 7 de la tarda des de la Plaça del Mar i seguirà pel c/Dr Bertomeu, Plaça Mèlies i acabarà a la plaça de Catalunya des d’on es farà la Diada Castellera de Festa Major.,

 

1
 


 

Suspesa la nova representació del musical ‘Assassinat a l’Orient Express’

No es podrà representar per indisposició d'una de les actrius. Properament es podrà tornar a veure per setembre i octubre.

Es tracta d'un muntatge del CCR basat en la novel·la d’Agatha Cristie. Té com a protagonistes vuit passatgers d'arreu del món que viatgen a bord del luxós tren Orient Express. A plena nit, una tempesta atura el tren i l'endemà un dels viatgers és trobat mort. Tot amb un clima de misteri, d'acord també amb les composicions musicals.

 

1
 


 

DILLUNS

A les 12 del migdia, a la plaça de Sant Pere Pescador, Espectacle de Playback a càrrec de l’Associació Art i Cultura Les Meliets.

 

De 6 de la tarda a les 9 de la nit, a la plaça de les Mèlies, plaça de Catalunya i pati de Can Comas, «Parc Infantil» Festaxic amb espaís per a nadons, jocs gegants i taller per aprendre a fer castells de sorra.

 

A les 7 de la tarda, a la plaça de Sant Pere Pescador, Sevillanes amb el grup Alma Flamenca de l’Associació de Dones Pinedenques.

 

A 3/4 de 8 del vespre a la plaça de Sant Pere Pescador, Balls en línia a càrrec de l’Associació de Ball Esportiu Licoya Alt Maresme.

 

A 2/4 de 9 del vespre a la plaça de Sant Pere Pescador, Sevillanes amb Mati Abellán de l’AV Verge del Carme.

 

A 2/4 d’11 de la nit a la plaça d’Espanya, Tribut ABBA, Gold Tour. Tots els temes clàssics dels ABBA en un concert gratuït que portarà molts de records a molta gent amb temes coneguts per tothom, petits i grans.


 


 

DIMARTS

És el dia gran de la Festa Major de Pineda i començarà a les 11 del matí, a l’Església parroquial, amb l'Ofici Solemne en honor de Sant Joan Baptista i la participació de la Cobla Ciutat de Girona i la Coral Juvenil de Santa Maria. Hi assisteixen sempre les autoritats locals.

 

1


 

En acabar, a la plaça de Catalunya, Ballada de les Danses de Pineda (El Rotllet, La Bolangera, El Patatuf, el Contrapàs i La Dansa) i Quatre Sardanes Manresanes amb la Cobla Ciutat de Girona.

 

1


 

A les 5 de la tarda, a la plaça de les Mèlies, Manualitats Peti qui Peti a càrrec de l’Associació Carnavalesca Peti qui Peti de Pineda. A les 6 de la tarda, al pati de Can Comas, espectacle de playback «Carrusel» a càrrec del grup de teatre del Casal d’Avis Les Mèlies.


 

A 2/4 de 8 del vespre a la plaça de Sant Pere Pescador, Sardanes amb la Cobla Jovenívola de Sabadell. Anna Ortega, presidenta de Mare Nostrum convida a tothom a venir a ballar sardanes.

 

1


 

A les 8 del vespre, a la plaça d’Espanya, Concert i Ball amb l’Orquestra Nova Blanes.


 

A 1/4 de 12 de la nit a la platja dels Pins es fa el Gran Fi de Festa Major amb Castell de Focs d’Artifici.

 

1

 

 

MÉS COSES

 

Torna el Ral.li Fotogràfic de Festa Major de Pineda

I totes les persones que vulguin podeu participar durant els dies de Festa Major al VIII Ral·li Fotogràfic que organitzen els Fotògrafs de Pineda. Des d’aquest divendres i fins el dia 30 podeu fer fotos dels dos temes que proposen que són 'Balls' i 'Música'. Ho explica Joan Legaz, secretari de l'entitat.

L'entrega de premis es farà el divendres 15 de setembre a les 8 del vespre a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Tota la informació del Ral·li Fotogràfic la podeu consultar a www.fotografsdepineda.com on també hi ha penjades les bases.

 

 

L’entrada és gratuïta a tots els actes organitzats per l’Ajuntament de Pineda. Les persones amb mobilitat reduïda poden adreçar-se al personal de l’organització per tal d’ocupar l’espai reservat a tal efecte. Només es poden reservar 2 cadires per persona (la de la persona que reserva + 1).

 


 

Fins el dia 29 al passeig Marítim hi haurà el Recinte Firal amb les atraccions, parades i casetes de diverses entitats locals. Horari: laborables, de 17.00 a 24.00 h (amb música) i a 1.00 h (sense música); festius, de 17.00 a 1.00 h (amb música) i a 2.00 h (sense música). El 25 d’agost, 2 x 1 a les atraccions. El 23 i el 28 d’agost, FIRA INCLUSIVA (sense estímuls sonors ni visuals) de 18.00 a 20.00 h.


 

 

 

 


 

CONEIX EL PROGRAMA SENCER A https://www.pinedademar.cat/festamajor