Vés al contingut
1

La 37ena Trobada de Gegants de Pineda portarà per Festa Major més de 40 figures diferents

 

Els Gegants de Pineda celebren el seu 37è aniversari el dissabte 26 d'agost en una trobada que comptarà amb 14 colles geganteres i més de 40 figures diferents. Algunes figures no s'han vist mai a Pineda. Destaquen els gegants de Calonge que sorprendran als més petits de casa perquè són molt originals, representen el conte de 'La rateta que escombrava l'escaleta'. Però també destaquen figures com les de La Barceloneta, gegants mariners, o els de Cabrils, Caldes de Malavella que són dues figures romanes, o bé els de Vic, Sta. Coloma de Queralt o del Soler, de la Catalunya Nord, que mai abans han estat a Pineda.

Tampoc no hi faltaran els gegants imponents de St Julià de Lòria, d'Andorra, o Santa Susanna, Tordera, Cabrils, Sant Joan Despí, i és clar, els Gegants de Pineda.

Per tant, es podran veure novament en Guerau i l'Ermessenda, la Dauna, i pels més petits, en Pinet i la Raquel.

 

La plantada es farà com cada any a la plaça de Sant Pere Pescador, dissabte dia 26 d'agost a partir de les 6 de la tarda, la cercavila començarà a 2/4 de 8, i el ball final es farà a la Plaça de les Mèlies al voltant de les 9 del vespre amb el ball de lluïment de cada colla.


 

1
 


 

Els Gegants de Pineda estrenen la nova imatge pels més petits

La colla gegantera pinedenca estrena una nova imatge dels Gegants de Pineda, amb un format infantil amb l'objectiu d'acostar-los més a la canalla. Ara es poden veure uns gegants a «ulls d'infant, molt amables i juganers» segons la mateixa colla. Aprofitant la nova imatge, la colla ha creat tot un material didàctic així com elements de marxandatge, que es podrà comprar durant la Festa Major de Pineda. En concret, amb la nova imatge s'han creat samarretes per infants, així com tasses per a l'esmorzar, llibretes, imants per la nevera, fulls per a pintar-los, així com fofuchas fetes a mà, entre altres.

Tot es podrà adquirir durant la Festa Major de Pineda. Segons l'entitat, l'objectiu «no és fer diners per l'entitat, sinó més aviat fer entrar els gegants a les cases amb infants, perquè fa temps que ens ho demanaven».


 

Voleu fer-vos una foto amb els Gegants de Pineda?

La colla ha creat un photocall perquè els més petits s'hi puguin fer fotografies. Es podrà veure durant els dies previs de la Festa Major, a l'Oficina de Turisme, a partir d'aquest divendres i fins passada la Festa Major.

 

Si voleu fer encàrrecs del material, podeu fer un mail a gegantspinedademar@hotmail.com o bé visitar el web www.gegantsdepineda.cat

També podeu fer encàrrecs a través del Facebook o Instagran de l'entitat.

 

1
 


 

El dibuix dels Gegants de Pineda també il.lustra el nou pòster de la XXXVII Trobada de Gegants de Pineda així com el tríptic que cada any edita la colla amb tota la programació de la Festa Major, i que es pot fer gràcies al patrocini de diverses comerços i empreses de Pineda.


 

La colla ha encarregat el dibuix a la il.lustradora Glòria Fort de Vilanova i la Geltrú. És dissenyadora gràfica i llicenciada en Belles Arts i graduada en Arts Aplicades i Oficis Artístics i disseny de moda. L'artista ha sabut captar la idea de fer uns gegants animats, alegres i en moviment.