Vés al contingut
1

El pinedenc Nino Buscató ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat

 

 

El pinedenc Nino Buscató va rebre ahir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, de mans del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. El pinedenc, que va començar jugant a la UDR Pineda, ha estat reconegut per la seva trajectòria. És considerat un dels millors bases d’Europa de la seva generació. Va ser jugador de la UDR Pineda, el FC Barcelona i el Joventut de Badalona. Va disputar els Jocs Olímpics de Roma, Ciutat de Mèxic i Munic”. El pavelló d’esports de Pineda de Mar porta el seu nom des del 1991. La cerimònia va ser al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat, presidit pel President Pere Aragonès, i per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga.

 

 

 

Xavier Amor: "Nino Buscató és un referent, i sempre disposat a col·laborar amb Pineda"

1

Nino Buscató va estar acompanyat per l'alcalde de Pineda, Xavier Amor. L'alcalde ha explicat a Ràdio Pineda que Nino Buscató mereix aquest reconeixement, destacant la seva trajectòria «en l'àmbit de l'esport i en l'àmbit de l'educació, en un moment en el qual no hi havia tants mitjans». Per això, Xavier Amor ha dit que «Nino Buscató és un referent, i part de la història de Catalunya». Xavier Amor ha volgut destacar també el fet que Nino Buscató sempre està disposat a col·laborar amb Pineda, i per això ha agraït «la seva aportació i col·laboració com a veí, oferint-se sempre per fer un Pineda millor»

 

La trajectòria

Francesc Nino Buscató, de 83 anys, va jugar al Pineda fins que el va fitxar el Barça quan tenia 17 anys. Va jugar al conjunt blaugrana entre 1957 i 1960 i va estar després quatre anys al Montcada. Després va jugar una dècada al Joventut de Badalona (1964-1974).

Considerat un dels millors bases europeus de la seva època, va guanyar dues lligues i dues copes i va ser 222 vegades internacional amb la selecció espanyola. Com a entrenador, va dirigir la Penya, el júnior del Barça i l’Hospitalet, abans d’una llarga etapa com a seleccionador català.


 


 

Els premiats, "exemples" a admirar

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va obrir l’acte recordant que les persones premiades amb la Creu de Sant Jordi 2023 “són exemples” d’entitats i persones a qui cal admirar i escoltar, per entendre els temps actuals. “Feu grans la nostra societat des de la generositat, el coneixement i el respecte”.

Finalment, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va tancar l’entrega de premis amb un discurs on ha reivindicat Catalunya com una “nació cívica que malda pels drets i les llibertats”. “Que avui més que mai vol defensar i compartir en català». Aragonès ha afirmat que els premiats son “referents” en la vida col·lectiva catalana i ha volgut reconèixer aquelles persones i col·lectius que han ajudat a Catalunya a “ser qui és”. “És el dia per reconèixer la ciutadania que ha ens ha ajudat a ser qui som. Que Catalunya vulgui segui sent una terra de llibertats, en un país que batega”.

 

1

 

1
Els guardonats 2023 (ACN)