Vés al contingut
1

"Les puntes de coixí no es poden perdre". Èxit de la 25ena Trobada de Puntaires de Pineda

 

Aquest diumenge s'ha celebrat la 25ena Trobada de Puntaires a la Plaça de les Mèlies que ha aplegat puntaires, no només de Pineda, sinó d'arreu de la comarca del Maresme, la Selva i Barcelona. Maria Rosa Campí de les Puntaires de Pineda ha explicat que «és veritat que no hi ha massa relleu i fa por que es pugui perdre la tradició». Ha dit que «hi ha gent jove però la mitjana d'edat de les persones que fan puntes, és alta». També ha dit que és una tradició molt femenina i gairebé no hi ha homes que en vulguin fer. També ha dit que «les puntes de coixí són peces d'art i es poden trobar a tot arreu». En fa una valoració molt positiva de la trobada tot i que algunes persones que s'havien apuntat no han vingut, però malgrat tot hi han participat 170 persones.

Rosa Maria Provencio és la Presidenta de l'Associació Catalana de Puntaires i ha dit que «és molt important fer trobades com la de Pineda i ha fet una crida a no perdre aquesta tradició». Ha afegit que «hi ha joves que s'interessen per fer-ne i és molt gratificant». Ha fet una crida a iniciar-se en les puntes de coixí perquè és molt bonic i ja se'n té constància que se'n feien al segle XVI, i ara ha canviat molt i ara és molt artístic.

 

La trobada s'ha fet al matí a la plaça de les Mèlies i ha comptat amb una xocolatada a càrrec del XIP de Pineda i el bon temps ha acompanyat a les puntaires i als seus visitants.

 

1

 

1

 

1

 

1