Vés al contingut
1

Monica Palacín (ERC): «La nostra proposta estrella és la ciutadania i volem transformar Pineda»

 

Escolta l'entrevista a Mònica Palacín

 

Mònica Palacín ha participat avui al cicle d'entrevistes a Ràdio Pineda. Ha detallat la seva llista, destacant «que mostra la implicació de les persones que l'acompanyen, sobretot el l'àmbit social i cultural».

«Cal transformar Pineda des de la vessant social, democràtica, econòmica i feminista i verda, per fer front al repte ambiental». Segons ha dit «la nostra proposta estrella és la ciutadania i no volem un govern de favors, sinó de valors». Ha afegit que «faran la política transparent i oberta, sense deixar les persones enrere, amb les mateixes oportunitats i tractant a tota la ciutadania igual, sense ciutadans de primera i de segona».

Ha dit que «l'Ajuntament ha d'acompanyar a les empreses per afavorir que contractin gent de Pineda i que vulguin instal.lar-se aquí en un polígon que té marge de millora». També ha demanat un turisme no estacional perquè «Pineda pot tenir-ho».

Mònica Palacín ha defensat la construcció d'habitatge social. També han dit que «aposten per una residència municipal per a la gent gran».


 

Segons ha dit, «la Generalitat no pot fer la obra, l'ha de fer l'Ajuntament, que serà un servei deficitari, però un servei necessari». Pel que fa a la política feminista, ha dit que «sovint hi ha perspectives d'home i cal girar la mirada en benefici de tothom, per dissenyar els carrers, la il.luminació i es comprometen a la creació d'un marc de treball que ho tingui en compte». També ha dit que «crearan una regidoria per fomentar la visió de respecte a la diversitat, expressió de gènere i això s'ha de fer des de tots els àmbits».

Del govern actual ha dit que «ha eliminat tots els fòrums de participació, i el de cultura ni tan sols l'ha creat». Per això demana «pressupostos participatius, perquè encara arrosseguen els del 2019». «Cal obrir les finestres de l'Ajuntament, i agilitzar-lo, ajudant a que la gent sigui atesa».

També ha dit que «cal transformar les polítiques en matèria de medi ambient, pensant quines accions cal fer a la platja, reduint les emissions, promoure les vies segures per anar en bicicleta, també amb bicis elèctriques de lloguer, i donar exemple amb l'estalvi energètic». Ha defensat la instal.lació de plaques solars, i ajudar a crear comunitats energètiques locals compartint energia.


 

També ha dit que «són defensors dels animals de companyia i donar facilitats a les famílies per censar els animals» i ha dit que «hi ha ordenances per fer complir la llei pel que fa a la higiene». També ha dit que «a la Policia Local li falten efectius perquè estem per sota de la ràtio que pertoca». Ha dit que «hi ha mètodes per disposar de més efectius, «tornar a veure policies caminant pels carrers i -segons ha dit- és un compromís del seu equip».


 

Ha explicat que estan fent el 'porta a porta' i ha dit que «no són el grup de les grans propostes però sí que es comprometen a fer un Pla d'Actuació Municipal que presentaran els 100 primers dies de govern». Ha dit que «és un recull de l'acció de govern que faran durant els proper quatre anys i servirà per retre compte al final del mandat, i això -segons ha dit- no ho ha fet el PSC, i és el mínim que la ciutadania mereix».