Vés al contingut
1

Pineda vol mantenir l'espai de les barques a la platja dels Pescadors

 

 

La concessió de la Generalitat de la Confraria de Pescadors de Pineda ha finalitzat segons ha fet públic el Patró Major. Arran  de la seva jubilació també ha tancat el restaurant que fins ara formava part de l'espai de l'edifici històric de la Confraria.

 

1

 

Ara hi ha sobre la taula la continuïtat de la confraria com a entitat i des de l'Ajuntament de Pineda es vol afavorir que l'activitat recreativa dels pescadors de Pineda pugui continuar. Això depèn en primer terme del Departament de Costes de la Generalitat però també amb el vist-i-plau del Ministeri de Transició Ecològica. Xavier Amor ha volgut fer unes declaracions per donar un missatge de «calma als qui volen mantenir aquest espai amb barques a la platja de Pineda». En una entrevista a Ràdio Pineda, ha dit que «l'Ajuntament vol prendre conjuntament amb la Generalitat la decisió sobre el futur de la instal.lació, i ha demanat poder assumir la seva gestió».

 

1

 

Xavier Amor ha dit que «els pescadors de Pineda sempre estan disposats a fer actes culturals per la població i la imatge que hi ha a la platja pinedenca és un llegat històric que no es pot perdre». Ara per ara les barques continuen a l'espai de la Confraria de Pescadors fent la seva activitat habitual de pesca recreativa no professional. El restaurant ha tancat coincidint amb la jubilació del seu responsable i ara per ara no hi ha servei de restauració.

A la Confraria de Pescadors de Pineda hi ha una quarentena de petites embarcacions recreatives que creen una imatge icònica de la platja de Pineda. Hi ha dinamisme en la seva activitat, sobretot a l'estiu, i aquest col.lectiu participa en actes culturals i festius com ara la Processó Marinera per Sant Joan, la Tirada a l'Art i la Subhasta de Peix a l'Antiga per la Festa Major, o el Pineda mar de flors, entre altres. També ha participat activament en la Trobada de Barques a Vela Llatina de Pineda i és un element patrimonial que agrada molt als pinedencs i turistes que visiten la població en la seva activitat diària de pesca i de lleure.

 

D'altra banda, l'Ajuntament de Pineda ha arreglat aquests dies la zona de la rampa de la platja just a tocar de les lletres 'Pineda de Mar'. La rampa va quedar descalçada arran del darrer temporal. Com és que una zona de competència estatal, s'ha pogut actuar un cop han tingut l'autorització de la Direcció General de Costes del Ministeri.

Paral.lelament s'ha arranjat algunes parts del passeig en aquest tram que va quedar afectat pels temporals.