Vés al contingut
1

Les puntaires de l’Associació de Dones Pinedenques elaboren una peça única per l'Ermessenda

 

Fotos. Colla de Geganters i Grallers de Pineda

 

Ha estat una iniciativa de la Colla de Geganters i Grallers de Pineda juntament amb les puntaires de l'Associació de Dones Pinedenques. Han volgut fer un nou mocador perquè l'Ermessenda de Montsoriu el pugui lluir durant la temporada gegantera que comença el mes de maig. El nou mocador és fet de forma conjunta per les puntaires de l'associació i per tant, cada membre en fa una part sempre utilitzant el mateix coixí on es fa aquesta obra. Les seves autores han anunciat que serà una peça única, de gran dificultat a l'hora d'elaborar-ho ja que conté diferents 'punts' i sense nusos entre sí.

El nou mocador és previst que es pugui estrenar coincidint amb la Diada de Sant Joan de Pineda, en la ballada que faran els Gegants de Pineda el 25 de juny a la plaça de les Mèlies.

 

1

 

1


 

Restauració de la roba dels gegants

La colla gegantera de Pineda també ha restaurat la roba dels gegants pinedencs i se li ha fet un nou tractament per a sanejar el teixit, i deixar-lo en perfectes condicions.

Els Gegants de Pineda porten robes conegudes com a 'nobles' que es fan servir habitualment per a fer figures com els propis gegants, entre altres usos en el món del teatre, o estances per a habitatges i palaus.

 

1