Vés al contingut
1

Tenim una situació de sequera extrema però s'ha repetit altres vegades

 

Foto. ACN

 

És una realitat que passa de tant en tant i que passa als països mediterranis com Catalunya, on la méteo pot passar d'un extrem a l’altre. El nostre home del temps Jordi Pérez ha trobat registres similars de sequera, sobretot pel que fa als nivells de capacitat dels pantans de Sau i Susqueda com a exemples. A Ràdio Pineda ha recordat una situació similar el març de 2008 on el pantà de Sau va arribar només al 13% de capacitat. A dia d’avui està al 12%, tot i que, com sabeu, l’estan buidant cap al pantà de Susqueda.

Jordi Pérez també ha recordat que entre el 1988 i el 1990 la situació de sequera va ser pitjor i va superar tots els rècords històrics des de la construcció del pantà de Sau. El març de l’any 1990 el pantà de Sau va arribar al 9% de capacitat i Susqueda a un 15% de capacitat. Són els mínims històrics que es recorden.

 

Actualment, el pantà de Susqueda al 38% de capacitat i la seva aigua dóna servei al sistema de Ter-Llobregat. L'Alt Maresme i bona part de l'àrea metropolitana es proveeixen de l'aigua d'aquest sistema hídric.