Vés al contingut
1

Inici de les obres del nou CAP de Pineda, amb més consultes i àrea de pediatria

 

 

Han començat les obres per a la construcció del nou Centre d'Atenció Primària al carrer Tribala, que substituirà l'actual del carrer Tarragona. El nou CAP serà molt més gran que l'actual amb més consultes, àrea de pediatria i un accés independent pel Servei d'Emergències Mèdiques. L'obra va a càrrec de la Generalitat de Catalunya al terreny cedit per l'Ajuntament de Pineda.


 

L'edifici podria estar acabat l'estiu de l'any que ve, però cal tenir en compte que s'haurà d'equipar completament, i això pot fer que la seva entrada en funcionament trigui uns mesos més. Segons els tècnics, equipar l'equipament pot comportar uns treballs que s'allarguin uns 12 mesos. Una part de l'equipament i de maquinària ja es podrà instal.lar encara que l'edifici no estigui del tot. L'alcalde de Pineda Xavier Amor s'ha mostrat satisfet de l'inici de les obres ja que són molt esperades per la necessitat d'espai de l'actual ambulatori. Tot i així ha dit que el calendari que els han donat preveu un any i mig d'obres, més el temps que calgui per equipar l'edifici.

L'obra final i la seva entrada en funcionament no serà abans de l'any 2025.

 

1


 

Distribució dels serveis

El projecte comporta una renovació i modernització important respecte de l'actual edifici del carrer Tarragona. A la planta baixa s’hi ubicarà l’àrea d’entrada, l’àrea d’atenció no programada i l’àrea de pediatria. A planta primera s’hi ubicaran la major part de l’àrea de medicina general, polivalent i odontologia. A la planta soterrani hi haurà la consulta de ginecologia i llevadora, àrea de medicina general, l’àrea d’activitats comunitàries, àrea de personal i magatzem, i la base del SEM amb accés independent.

 

1


 

Més de 30 consultes simultànies

Hi haurà 30 consultes i les sales estaran distribuïdes amb 4 sales de tractaments generals, 4 box polivalents, 4 sales de Consulta Pediàtrica, 8 sales de Consulta medicina general, 8 sales de Consulta Infermeria, 1 sala de Consulta d'Odontologia i 2 sales de Consulta Polivalent.

 

    Pressupost inicial de 4,5M€

    El pressupost és de 4.417.548,05 euros exclusivament a la seva construcció. Tindrà una alçada de 10’60 metres i ocuparà 2.542,85 m2 dividits en tres plantes: una soterrada, una planta baixa i una superior. Segons el projecte, «es vol reduir al mínim els desplaçaments verticals per millorar els accessos de les persones amb mobilitat reduïda i facilitar feina dels professionals sanitaris».