Vés al contingut
1

Comença el Pla de Voreres amb la renovació integral del carrer Santiago Rusiñol

Vorera malmesa del C/ Santiago Rusiñol. Foto: Ràdio Pineda

 

Santiago Rusiñol serà el primer dels cinc grans eixos de Pineda on l'Ajuntament intervindrà fins juliol: A més de Santiago Rusiñol, es renovaran voreres a Avinguda Montserrat, Avinguda Hispanitat, Passeig Europa i Carrer Ponent. Més endavant es farà una nova fase amb més carrers.

En el cas de Santiago Rusiñol, les arrels dels arbres han aixecat voreres i paviment. A més de reparar-ho, s'aprofitarà per reposar l'arbrat amb 57 nous exemplars d'altres espècies vegetals, i la reposició de 44 pilones, les papereres, senyals de transit i jardineres. Ho ha explicat a Ràdio Pineda l'alcalde, Xavier Amor. En total s'actuarà sobre set trams de Santiago Rusiñol, fins el carrer Consolat de Mar, en una longitud de 630 metres lineals i més de 5000m2 d'actuació. El pressupost per aquest carrer supera els 164.000€.

 

El Pla de Voreres preveu també la renovació de l'Avinguda Montserrat, Avinguda Hispanitat, Passeig Europa i Carrer Ponent. Cadascun dels carrers presenta diferents problemàtiques a solucionar, segons ha explicat l'alcalde, com ara zones més enfonsades o antigues, o fins i tot voreres que es van fer als anys 60 com és el cas del C/ Ponent.

 

L'alcalde, Xavier Amor, ha destacat que el calendari serà continuat. El següent carrer, depsrés de Santiago Rusiñol, serà Avinguda Montserrat, on es renovaran les voreres a partir del 24 de març. Les obres tenen una durada de poc més de 5 mesos, i és previst que acabin el 10 de juliol. A més de les voreres, en aquests carrers renovaran les pilones, papereres, senyals de trànsit i jardineres; reposicions de la vorada i, les rigoles, i arranjament dels guals. La despesa total supera el mig milíó d'euros.

 

Durada detallada prevista de les obres:

Carrer Santiago Rusiñol: del 20 de febrer al 06 d’abril.

Avinguda Montserrat: del 24 de març al 23 de maig.

Avinguda Hispanitat: del 10 de maig al 02 de juny.

Passeig Europa: del 22 de maig al 28 de juny.

Carrer Ponent: del 15 de juny al 10 de juliol.

Pressupost:

Carrer Santiago Rusiñol: 164.389,39 euros.

Avinguda Montserrat: 169.245,82 euros.

Avinguda Hispanitat: 51.549,92 euros.

Passeig Europa: 118.175,23 euros.

Carrer Ponent: 49.067,76 euros.