Vés al contingut
1

Pugen les llistes d'espera per a proves diagnòstiques i l'especialista però baixen en algunes operacions

 

Foto d'arxiu

 

Pugen les llistes d'espera per a proves diagnòstiques i l'especialista però baixen en algunes operacions, com les de cor. Els pacients que esperen una visita a l'especialista o una prova diagnòstica a Catalunya han pujat en l'últim any, segons dades de Salut consultades per l'ACN.

El gener del 2022, 406.363 persones estaven pendents que els visités l'especialista mentre que el desembre eren 461.031. Els pacients que esperen una prova diagnòstica han passat de 161.626 a 175.005.  En algunes consultes o proves, tot i que les llistes augmenten, el temps d'espera baixa, com és el cas de les mamografies: hi ha més pacients però esperen menys dies de mitjana.

 

Les llistes per a una cirurgia cardíaca es redueixen mentre que, en càncer, hi ha diverses situacions: hi ha menys pacients pendents d'una operació de còlon o de mama però més per neoplàsia a la pell o de pulmó.

Les llistes d'espera són una de les grans preocupacions dels pacients i també dels metges. A l'Alt Maresme, el Sindicat de Metges de Catalunya ha denunciat la situació de llargues llistes d'espera per especialistes i proves diagnòstiques a l'Hospital de Calella, i també a Blanes.