Vés al contingut
1

La PAH Stop Desnonaments envia al Parlament un escrit per demanar solucions

 

Foto d'arxiu

 

S'ha tramès a la diputada d'ERC responsable d'habitatge perquè ho tinguin en compte i pugui ser debatut al Parlament i també al Congrés. Segons la PAH volen que «el problema quedi resolt d'una manera real, pràctica i es faci justícia social i deixi de ser motiu de caritat institucional».


 

En una trobada a Pineda han tractat la manca d’habitatge i de «fer retroactiva la Llei de 2015 sobre habitatge» i també demanen el retorn dels habitatges als propietaris originals que han estat desnonats. També faran referència a com els bancs han actuat i com ho afronta l'administració.


 

L'escrit assegura que «el problema de l'habitatge és molt antic. El text també diu que «en tots els casos, les persones afectades són considerades com maldestres en la seva economia, sinó que a més a més, són interpretades com a vicioses i dolentes, i per tant, rebutjades socialment».

Per tant, el més just -diu el text-, és retornar-les els seus habitatges o bé indemnitzar-les per danys i perjudicis, amb prou capital per a restituir l'estatus anterior a quan es van quedar sense feina i no va poder pagar el seu habitatge. Demanen fer la Llei Hipotecària del 2015 amb caràcter retroactiu i per tal de no haver de crear una nova ILP.

També demanen que la gestió sigui feta pels Ajuntaments corresponents, passant a ser habitatges d'ús social, sent prèviament rehabilitats i «a càrrec de les entitats que il·legalment han provocat el mal».


 

També demanen «afavorir que tants locals

tancats en carrers no comercials, poden ser rehabilitats

per habitatges, amb ajuts de la Generalitat i col·laboració

dels Ajuntaments».