Vés al contingut
1

Presentació de Mònica Palacín com a alcaldable d'ERC-JxP: "Volem governar escoltant la gent"

L'Auditori de Pineda va acollir ahir al vespre la presentació de Mònica Palacín com a alcaldable d'ERC-JxP per les eleccions del 28 de maig 2023. L'acte va comptar amb la participació del president del partit, Oriol Junqueras i la presència del president de la Generalitat, el pinedenc Pere Aragonès. En l'acte, Mònica Palacín ja va avançar que Meritxell Mateu serà la número dos de la llista. Meritxell Mateu va ser l'encarregada de presentar la candidata, i es va referir a ella com una dona «valenta, reflexiva, generosa, feminista i treballadora incasable». Va fer esment de les dificultats de «dedicar-se a la política municipal» pel sacrifici personal que comporta i va dir que la candidata té «el somni de ser la primera alcaldessa de Pineda».

 

Escolta l'entrevista a Mònica Palacín, Oriol Junqueras i Pere Aragonès
 

 

Mònica Palacín aposta per cinc transformacions globals per Pineda

La intervenció de Mònica Palacín va tenir el format de una conversa amb Meritxell Mateu a l'escenari. Palacin va dir que són «l'alternativa al govern actual, que vol aportar solucions als reptes que tenen a veure amb l'economia, l'educació, l'habitatge, i el conjunt de la societat pinedenca». Va parlar de cinc transformacions que necessita Pineda: la transformació social, la feminista, l'ecologista verda, la transformació econòmica i la democràtica.

En el seu parlament va parlar més de propostes que de crítiques, però va fer esment de problemàtiques de l'atur i l'abandonament escolar. Va dir que volen transformar Pineda des de la vessant social i fent polítiques públiques. Va parlar de defensar polítiques amb incidència real dins la salut, com ara treballar per reduir el temps d'espera ala hospitals i millorar l'assistència primària. També de millorar polítiques d'habitatge pels joves i per les famílies vulnerables i ajudar als estudiants i joves. Va fer esment de les polítiques de gènere, i millorar l'enllumenat per incrementar la sensació de seguretat. «Això també és perspectiva de gènere», va dir. També va defensar la creació d'una residència per a la gent gran pública.

En matèria de medi ambient, va defensar lluitar des del poble contra l'emergència climàtica, reduir residus, afavorir les energies renovables, potenciar l'ús de la bicicleta a Pineda i crear xarxes entre municipis. Pel que fa a l'economia, treballar per desbloquejar l'ampliació del polígon industrial, crear un model turístic, potenciar el seu entorn natural i restaurar el patrimoni natural i arquitectònic. Alhora, va defensar més participació dins la vida política i que l'Ajuntament compti amb la gent, habilitar espais per a entitats i restablir la policia de proximitat.

En declaracions a Ràdio Pineda, Mònica Palacín va parlar de la responsabilitat de transformar Pineda. Va defensar que són la única alternativa al govern actual, «que porta ja 16 anys i presenta esgotament d'idees i propostes». Per això, va dir que tenen «il·lusió» i es va mostrar convençuda que la ciutadania els veurà com la única possibilitat de canvi.

 

1

 

1


 

Oriol Junqueras a Pineda

Oriol Junqueras va intervenir en l'acte, amb un parlament dedicat als reptes globals, però també expressant la importància dels ajuntaments i la política local. Va fer declaracions a Ràdio pineda en clau local, donant suport a la candidata Mònica Palacín. A nivell de país, es va mostrar optimista, "en el sentit de comptar amb la confiança de la gent, recordant que són el partit que ha guanyat gairebé totes les darreres eleccions al país", i es va mostrat esperançat perquè, va dir, «ara es presenten moltes oportunitats»

En la seva intervenció a l'acte, va fer esment dels reptes globals, de realitats i problemàtiques compartides entre nacions i de la importància que hi hagi estructures com la Unió Europea. També va dir que «la gent demana solucions als ajuntaments i per això cal donar suport a l'administració local". Va fer esment de l'extrema dreta, i va explicar "que s'alimenten de les diferents pors que té la gent, alhora que va alertar del que està passant a Europa amb l'accés al poder dels feixismes". Oriol Junqueras va dir que "ERC vol la causa de la democràcia, per definir el futur I per decidir què vol ser Catalunya i que ho decideixi la gent".

També va defensar que ERC ha de liderar la justícia social al nostre país i que «només des d'ERC se sap que és imprescindible sumar a tothom per fer un nou país integrador i divers». També va dir que "l'independentisme només guanyarà si es mes fort en termes institucionals i socials, i que s'ha de començar pels ajuntaments, posant estima en la seva tasca diària, fins i tot en coses petites".

 

1

 

1


 

 

Pere Aragonès dona suport a Mònica Palacín

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va assistir a l'acte per donar suport a la candidata, Mònica Palacín, i al seu equip. No va intervenir a l'escenari, però sí va fer declaracions a Ràdio Pineda en clau local. Pere Aragonès va expressar tot el seu suport a la candidata Mònica Palacín. «Vull donar-li tota la força a la Mònica. Modestament, com a ciutadà, crec que Pineda necessita un nou pas endavant i és ella qui el pot donar». De la candidata, va dir que «és una persona molt propera, treballadora i a hores de treball en pensar per l'interès del municipi és la primera» Va remarcar que s'expressava com a ciutadà de Pineda, desitjant uns bons resultats i esperant «que sigui la propera alcaldessa».

 

1

 

1

 

1

 

1