Vés al contingut
1

CCOO valora positivament la reducció de l'atur i demana noves polítiques en matèria empresarial i turística

 

Escolta l'entrevista a Juan Jiménez CCOO

 

El Maresme tanca l’any amb un descens interanual de l’atur del 6,65%. El Maresme comença 2023 amb 1.544 persones aturades menys que a inicis de 2022. El descens interanual de l’atur a la comarca arriba al 6,65% en un any en què només es van registrar increments de la desocupació els mesos de gener, febrer, agost i setembre.

El Secretari General de CCOO del Vallès Oriental, Maresme i Osona, Juan Jiménez, ha dit que «les dades són bones però hi ha reptes com ara reduir l'atur entre dones i joves». Tot i aquest bon comportament, el Maresme encara té registrades 21.658 persones com a demandants de feina no ocupades. Majoritàriament (62,63%) són persones majors de 45 anys i gairebé el 45% del total porten inscrites a les oficines d’ocupació més de 12 mesos. És a dir, a la comarca hi ha un important gruix d’atur de llarga durada.

Un altre de les característiques de la desocupació maresmenca és la seva elevada feminització. 12.477 dones (el 57,60% del total de persones aturades) busquen feina.


 

Baixa l'atur al Maresme i també a Pineda però la taxa d'atur és encara la més alta de la comarca, un 14,7% d'aturats. Ha dit que «cal fer polítiques per fer baixar les dades».

Amb el tancament del mes de desembre, la taxa d’atur registrat comarcal es va situar en el 10,02%. El mapa local del Maresme continua mantenint la seva diversitat amb taxes d’atur que oscil·en entre el 4,83% d’Alella i el 14,76% de Pineda.

 

Juan Jiménez també ha dit que «a l'Alt Maresme cal potenciar la indústria perquè afavoreix molt les dades de l'atur». A la nostra comarca hi ha mosta feina de serveis i destinada a la temporada turística, però també ha dit que «cal fer un pacte nacional pel turisme i afavorir que els llocs de feina ocupin tot l'any als treballadors».