Vés al contingut
1

Oscar Marcos: "Recuperar-se d'un ictus és lent i molt progressiu, però és possible"

 

Les malalties cardiovasculars són l'eix de la Marató de TV3 d'aquest diumenge. Ràdio Pineda s'ha afegit als actes amb un programa especial per parlar de la realitat d'aquestes malalties i també dels actes a Pineda.

 

Escolta AQUÍ el programa

 

Óscar Marcos, de 51 anys, va patir un ictus el mes de gener. Va estar ingressat a l'Hospital de Calella i encara avui fa rehabilitació. Ha explicat el seu testimoni al programa Pineda Es Mou. Des de l'impacte de l'arribada de l'ictus, fins el procés de recuperació que ha estat positiu malgrat les dificultats. Óscar Marcos ha explicat tot el que l'ha ajudat. Començant pel suport de la seva dona i la seva filla, la implicació dels treballadors del seu negoci i després el suport mèdic i la rehabilitació.

 

Oscar Marcos és pacient de l'Hospital de Dia Rehabilitador de Calella. La fisioterapeuta Sara Quintana ha explicat que cada cas és diferent, però el treball diari en la rehabilitació ajuda molt els pacients. La rehabilitació consisteix en anar activant les neurones, ja que unes han deixat de funcionar i cal activar-ne d'altres. Aquí és important el treball físic que es fa amb els diferents professionals, i també l'acompanyament. També ha explicat que l'actitut del pacient és molt important. Encara que no es pot mesurar científicament, ha dit que els professionals ho veuen en el dia a dia.

 

La majoria de malalties del sistema cardiovascular són degudes a factors de risc coneguts (com la hipertensió arterial, el colesterol, la diabetis o el tabaquisme, entre altres). Però encara hi ha moltes causes que es desconeixen; només se sap que algunes tenen factors genètics i hereditaris. Per recaptar diners per la investigació, s'organitzen infinitat d'actes a benefici de la Marató de TV3 com els que es faran a Pineda.

 

Podeu recuperar el programa Pineda es Mou dedicat a la Marató al servei de Ràdio a la Carta de www.radiopineda.cat

 

També han participat al programa la doctora Elena Pérez, del CAP de Pineda; la psicòloga referent de Salut Comunitària i Benestar Emocional del CAP de Pineda, Jèssica Ferrer. I dels actes de la Marató, amb la regidora de Participació Ciutadana, Verònica Rebollo i Lluna Martí i Martí Lázaro, del Montpalau Team.

 

1