Vés al contingut
1

Xavier Amor: «El nou pressupost significa un canvi de marxa per l'Ajuntament i tindrem una inversió rècord»

 

Aquí pots veure el directe d'Instagram

Aquí pots escoltar la seva roda de premsa

 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha anunciat que «el pressupost servirà per prioritzar l'atenció a les persones i és de 35,8M€». En roda de premsa, Xavier Amor ha dit que «s'ha decidit no pujar impostos i això vol dir que caldrà prioritzar» i també ha remarcat que «els ajuntaments veuran retallats els ingressos d'altres administracions com ara la plusvàlua, que significarà 1,5M€ menys per l'Ajuntament de Pineda».

Ha qualificat el pressupost com a molt important davant la situació econòmica actual, després de pandèmia de la Covid, i ara amb la crisi econòmica derivada en part per la guerra a Ucraïna. Ha dit que «és un pressupost que significarà un canvi. Ha demanat «millora de l'espai públic i la neteja, el manteniments dels serveis sense pujar preus, la seguretat i caminar cap a la sostenibilitat». Ha explicat que «l'Ajuntament haurà de fer front a les despeses corrents, personal i altres obligacions, però es mantindran els serveis sense pujar preus».


 

Rècord d'inversió a Pineda: 17 M€ comptant també amb el nou CAP que farà la Generalitat i el pont soterrat a la Platja dels Pins a càrrec dels Next Generation

Ha dit que «durant el 2023 es faran a Pineda inversions rècord per valor de 17M€». Quatre milions son del pressupost municipal de 2023 de l'Ajuntament, 4 més són diners que provenen del pressupost de 2022 amb obres que es faran durant l'any que ve, i destaquen les obres del nou CAP del centre de Pineda amb una inversió de 5M€ i el nou pas soterrat a la platja dels Pins que es comparteix amb Santa Susanna i que té un inversió prevista de 4M€». El nou CAP serà una inversió a càrrec del pressupost de la Generalitat i el pas soterrat a càrrec del pressupost dels Next Generation de la Unió Europea.

 

L'alcalde pinedenc ha dit que «es donaran ajuts per l'habitatge i suport a l'esport i de la salut i pels estudiants d'estudis superiors entre altres i també ajuts per contractació de personal de les empreses locals. També ha fet públic que ajudaran en un projecte per prevenir el sobrepès infantil. L'alcalde també ha dit que «en breu es farà un anunci sobre el projecte de pacificació de la NII i el seu carril bici per tot el Maresme. També ha anunciat noves marquesines a Pineda i millores a la deixalleria. Ha remarcat la coordinació amb altres cossos de seguretat a Pineda i el desplegament de càmeres de vigilància fins a un total de 50 unitats». Ha explicat que «volen estar a sobre de l'abocament il.legal de deixalles».

 

Es farà un conveni amb Incasol per fer nou habitatge protegit i mantenir els serveis cap a les famílies que ho necessitin.

 

També ha anunciat que «les altres inversions destacades són la inversió de gairebé 1M€ a l'edifici de Benestar Social la renovació de 8 parcs infantils i també la millora de carrers i asfaltat, on s'invertiran gairebé 2M€ més». També ha dit que «es renovarà el pont del Camí del Mig, la Biblioteca de Poblenou que farà una empresa local i que començarà el mes de gener. També ha anunciat nova il.luminació als carrers, nou mobiliari urbà, millores a l'Aqüeducte de Can Cua i també la restauració de l'Ermita de Sant Rafael entre altres». També ha dit que «acabaran els treballs a Can Comas i nova maquinària per a Can Xaubet entre altres».


 

Prioritats pels serveis, contractació d'empreses locals, la seguretat i retallar l'endeutament

Xavier Amor també ha dit que apostaran per les empreses locals de Pineda» perquè puguin assumir obres de contractació pública de l'Ajuntament. Per això ha dit que «canviaran les bases de contractació perquè aquestes obres les puguin fer empreses de Pineda». També ha dit que «Pineda tindrà nous carrils bici, nous punts per endollar vehicles elèctrics i restauració de patrimoni». Ha afegit que «es mantindran les ajudes a les entitats i fins i tot seran més altes i es vol apostar per acollir esdeveniments culturals i esportius». Ha dit que «ara més que mai tocarà fer equip» i ha fet un agraïment a les entitats locals que mantenen el dinamisme del poble. Ha anunciat que es recuperen activitats com ara el Carnaval.

 

Ha anunciat que el pressupost preveu mantenir la cartera de serveis, apostar per la seguretat i plantar cara a l'incivisme i les ocupacions il·legals d'habitatges. També que «el pressupost ha retallat el seu endeutament fins el 35% i això permet a l'Ajuntament disposar de més diners». Xavier Amor ha dit que «han fet un pressupost tenint en compte que els serveis s'han encarit i per tant han fet un pressupost adaptat a la situació».