Vés al contingut
1

Programa contra el Bullying a l’escola Mediterrània: ‘Que les víctimes no tinguin por a parlar’

Fotos: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ el programa 'Anem a l'escola'

 

Els centres educatius cada cop estan més sensibilitzats amb la prevenció del bullyng. Aquest és el cas de l'Escola Mediterrània de Pineda, on treballen un programa de prevenció des de 1er fins a 6è de Primària, amb sessions diferents a cada curs. Es tracta del Programa contra el Bullying de la Fundació Barça i amb activitats a tutoria, a plàstica i a través de l’esport a Educació Física.

 

El programa de Ràdio Pineda ‘Anem a l’escola’ ha visitat l’escola Mediterrània per conèixer de primera mà el testimoni de l'alumnat i també del professorat. En Jesús, mestre d’Eduació Física i tutor de 4rt ha explicat que els alumnes passen per tots els rols perquè sàpiguen identificar aquestes situacions.

 

 

1

El Jesús és el mestre d'Educació Física i tutor de 4rt de Primària

 

Apliquen una metodologia adaptada al currículum escolar de primària que els ajuda a identificar i prevenir l’assetjament escolar.

 

Abans i després de les sessions omplen un qüestionari adaptat a cada curs que serveix per valorar com se senten i quin clima de convivència hi ha a l’escola.

Hem parlat amb una representació d’alumnes de cada curs. La Jana, l’Òscar, la Lucia, el Yassin i la Júlia han demanat que les víctimes de bullying no tinguin por a dir-ho.

 

1

2

3

4

 

5

6

 

Podeu tornar a escoltar el programa ‘Anem a l’escola’ dedicat al Programa contra el Bullying de l’escola Mediterrània al servei de Ràdio a la carta del web  www.radiopineda.cat (A l'espai Anem a l'escola). Presentat per Olga Diéguez.