Vés al contingut
1

Pineda vol omplir els carrers per caminar per la Marató de TV3

 

La Marxa serà l'acte central de la Marató a Pineda que es farà diumenge amb un màxim de 2000 dorsals. Està organitzada i coordinada pel Montpalau Team i l'Ajuntament de Pineda. Comptarà amb entitats col.laboradores com ara el XIP, l'Escola Municipal de Música i el Cau de Pineda i també la colla de pinedencs 'Anem per lliure'.


 

Hi haurà dos recorreguts

Tenen una part urbana i una part de muntanya. El curt tindrà 6km, molt assequible per a tothom i el llarg tindrà 12Km amb una mica més de muntanya, que permetrà conèixer el Torrent de N'Avall, un lloc força desconegut per a moltes persones.

Amb els dos recorreguts es volen evitar les aglomeracions i poder oferir una activitat apte per a tots els públics. També hi haurà dos avituallaments a l'Ermita de Sant Jaume i també a Can Martorell. Es demana que porteu el vostre got per evitar residus i estalviar costos.


 

Inscripcions

Ja les podeu fer a la seu del Montpalau Team, al Cau de Pineda i també a Can Comas i Can Xaubet. També a Bicis Poch, Nualart Martí, Llibreria Arbre Verd, Rickybike, Bricofusta i les botigues Herbes. També online fent pagament per caixa al C/C ES44 2100 0369 1502 0057 4078 i envia el mail de justificant de pagament a info@montpalauteam.cat

La inscripció té un preu de 5€ i tots els beneficis aniran destinats a La Marató de TV3 d'enguany. També hi haurà la possibilitat de comprar, per separat, bragues de coll o diademes personalitzades amb un disseny molt bonic a un preu de 4€ que també destina els guanys a la Marató de TV3.


 

Horari de sortida de la marxa el diumenge 18 de desembre

Sortida oberta de 9:00h a 9:15h des de La Plaça de les Mèlies. L'arribada també serà al mateix punt


 

Xocolatada a l'arribada, concert i gran rifa popular

Tothom qui participi a la Marxa i tingui dorsal, tindrà un got de xocolata a l'arribada. També es farà un concert a càrrec dels alumnes de l'Escola de Música de Pineda i es farà una rifa popular amb molts de premis que es donaran als dorsals que hagin participat de la marxa.


 

Les malalties cardiovasculars

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort als països desenvolupats. A Catalunya, una de cada quatre persones mor per problemes al cor o les artèries.

Poden afectar tothom, tant homes com dones, i a qualsevol edat, des dels infants fins a la gent gran. Per això la prevenció és fonamental.

No avisen. I poden arribar quan menys les esperes. Saber-ne els símptomes i actuar ràpid (trucant al 112) pot salvar una vida.

Les malalties cardiovasculars poden afectar diferents òrgans del cos, sobretot les artèries del cor i el cervell, però tenen relació amb tot l'organisme i comparteixen els mateixos factors de risc.

Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular. Les més greus són la insuficiència cardíaca, l'infart de miocardi, l'ictus i la mort sobtada.

Són la primera causa d'ingrés hospitalari. I l'ictus és el principal factor de discapacitat a llarg termini.

En les malalties cardiovasculars cada segon compta. La intervenció a temps pot salvar vides.

Malgrat que els últims anys ha millorat molt el coneixement científic, els experts preveuen que aquest tipus de patologies continuaran augmentant, sobretot entre les persones de menys de 50 anys.

La majoria de malalties del sistema cardiovascular són degudes a factors de risc coneguts, com la hipertensió arterial, el colesterol, la diabetis o el tabaquisme, entre altres. Però encara hi ha moltes causes que es desconeixen; només se sap que algunes tenen factors genètics i hereditaris.

Gràcies a la recerca en salut cardiovascular, es podrà avançar en la prevenció, reduir el temps de diagnòstic, i comptar amb tècniques quirúrgiques menys invasives i tractaments a mida. L'objectiu és aconseguir reduir al màxim la mortalitat i que els pacients visquin més anys i amb més qualitat de vida.

 

1