Vés al contingut
1

Xavier Amor: "El pressupost 2023 apostarà per l'espai públic comptant amb les empreses locals"

 

Escolta AQUÍ el programa

 

L'alcalde de Pineda ha avançat les línies del pressupost 2023 que es portarà a aprovació al ple del 28 de novembre. Xavier Amor ha dit que «el pressupost servirà per prioritzar l'atenció a les persones i que estarà al voltant dels 35M€». Ha anunciat que es destinaran més de 2,5 milions d'€ en la millora de l'espai públic, millora del mobiliari urbà, amb pla de parcs infantil i canvi d'Il·luminació blanca amb LED. Ha dit que «cal fer grans projectes però la gent demana millores més petites» i que «caldrà prioritzar molt». Ha demanat a la resta de partits que «donin suport al pressupost que, entre altres, apostarà per les empreses locals de Pineda» perquè puguin assumir obres de contractació pública de l'Ajuntament

 

També ha parlat de les prioritats del pressupost: l'espai públic, educació, seguretat i finalitzar obres que han quedat aturades en part per la pandèmia». Ha anunciat que el pressupost preveu mantenir la cartera de serveis, apostar per la seguretat i plantar cara a l'incivisme i les ocupacions il·legals d'habitatges. També que «el pressupost ha retallat el seu endeutament fins el 35% i això permet a l'Ajuntament disposar de més diners». No ha fet públic totes les inversions previstes, que ha dit que «anunciarà en breu».

En l'entrevista també ha dit que «hi haurà més càmeres de vigilància i també a Can Pelai, justament al punt on hi ha contenidors» i on algunes persones no són cívics. Les càmeres filmen contínuament i la Policia Local disposa de les imatges enregistrades per a saber qui fa delictes.


També, del romanent actual, ha anunciat la la renovació de tres parcs infantils: al barri del Carme, Pagesia i Plaça Espanya que es renovaran amb nous parcs. Hi destinaran 40.000€ i ha anunciat que «volen que estigui a punt per Nadal».


En l'entrevista ha parlat del passeig de Mar a Pineda i ha dit que «han fet una visita recent amb els responsables del Ministeri». Ha dit que «cal millores a l'estat en que ha quedat un tram de passeig i un cop més hi ha un problema de competències». Ha dit que «això dificulta fer les millores que cal fer al passeig, ja que el Ministeri no els deixa fer obres». També ha dit que «dimarts es reprenen les obres del tram de passeig a Poblenou on només s'hi pot posar sauló compactat perquè és el que permet el ministeri de costes». També ha dit que «l'altre gran obra pendent és el pas per a vehicles a tocar amb el terme de Santa Susanna».

 

Ha respost les preguntes de l'audiència

L'alcalde ha respost les preguntes dels oients. Ha respost una pregunta sobre les emissions de la fàbrica Tinfer, i ha dit que «en dos mesos podran saber exactament quines emissions fa la fàbrica per actuar en conseqüència però vol creure que està dins dels paràmetres legals».

També ha respost al voltant de la claror dels fanals a Pineda i de la reparació d'un punt de llum en concret. Una oient ha demanat més llum blanca als fanals i l'alcalde de Pineda ha explicat que «es vol fer un canvi important que té un cost d'1M€ per noves llums blanques a Pineda de led, que ajudarà a finançar la Diputació de Barcelona».

També ha respost un oient que demana que es pugui fer el carrer Biblioteca per a vianants, ja que és força estret. Xavier Amor ha dit que «poden provar d'instal.lar una pilona amb pas només per a veïns».

En relació als servei de pediatria, uns oients s'han queixat que el servei només es presta a Poblenou i han demanat a l'alcalde que pugui intervenir en aquest aspecte.

També ha parlat del pla de voreres i ha dit que «hi destinaran més de 2M€ a les principals vies del municipi i altres carrers» i també podran disposar de petites partides econòmiques «per arranjar voreres amb un import de 370.000€».

Una oient també ha demanat millores per la Plaça del Vent. Un altre oient també s'ha queixat que hi ha tallers de vehicles «que ocupen aparcaments de zona verda». Xavier Amor ha dit que «estant pensant en crear una etiqueta vinculada als tallers perquè poguessin disposar d'aparcaments a Pineda». Ha dit que «malauradament no es van posar d'acord amb els tallers» i ha fet una crida a la responsabilitat.