Vés al contingut
1

Comença la campanya de vacunació contra la COVID i la grip a les persones que viuen a les residències i a majors de 80 anys

 

Els equips d’atenció primària han començat avui la campanya a les residències de gent gran, residents i professionals, i als majors de 80 anys. Properament s’obrirà als majors de 60 anys i a la resta de la població amb criteris per rebre la vacuna contra la COVID, la de la grip, o totes dues.

 

Qui ha de rebre les dues vacunes?

Actualment, i segons els criteris estatals i europeus, s’han de vacunar contra la COVID les persones majors de 60 anys, professionals sanitaris i col·lectius de risc. Tot i així, en una primera fase, la campanya se centra en les persones majors de 80 anys, les que viuen a residències i els seus professionals.


 

En el cas de la grip, s’hi sumen les embarassades i altres col·lectius de risc.

Les noves vacunes contra la COVID estan actualitzades per fer front a les variants actuals d'òmicron. Tal i com ha argumentat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, “per a la segona dosi de record de la vacuna contra la COVID s’utilitza una vacuna bivalent amb soques adaptades a la variant òmicron, en concret la BA4 i la BA5”.

 

Vacunació contra la grip

El lema de la campanya de la grip d’enguany és “Aquesta tardor, vacuna’t contra la grip”. Aquest any, encara que la campanya contra la grip comença abans del que és habitual, les primeres vacunes que s'administren són d’alta càrrega, és a dir, estan reforçades perquè proporcionin protecció per a tot l’hivern.

Catalunya ha rebut ja un total de 900.000 dosis de vacuna contra la grip, i s’espera que aquesta setmana se’n rebin unes altres 900.000. La novetat de la campanya d’enguany és la vacuna tetravalent amb dues soques del virus A i dues del virus B que s’han adaptat als virus circulants de la COVID segons les recomanacions de l’OMS.

Més informació a la web canalsalut.gencat.cat.cat/vacuna-tardor.