La pel.lícula 'Suro' s'estrena aquest divendres amb el pinedenc David Parcet com a actor
Escolta el director Mikel Gurrea
El pinedenc David Parcet s'ha convertit en actor a la pel.lícula 'Suro' que s'ha presentat al Festival de San Sebastian i altres festivals. El treball ha tingut molt bona crítica i es podrà veure a partir de divendres a tots els cinemes de l'Estat. David Parcet és un pinedenc dedicat a la indústria del suro i de la tala i venda de llenya i ha estat un dels protagonistes com a actor de repartiment, a la nova pel.lícula de Míkel Gurrea. Ha explicat que «ha estat una gran experiència i ha tingut l'ajuda de tothom per a poder el treball».
David Parcet ha explicat que «durant la gravació de la pel.lícula han ajudat molt a que el treball fos molt fidel a la realitat ja que ells són professionals reals de la pela del suro».
Ha dit que «el treball és molt real i fins i tot el so és com a la realitat». Ha afegit que «fins i tot transmet les relacions socials entre els propis treballadors, que és igual que a la realitat dels peladors de suro actualment».
La pel.lícula 'Suro', de Mikel Gurrea
El treball tracta de la vida d'una parella que s'embarquen a canviar de vida als boscos de sureres, fugint del tràfec de la ciutat. Tot i això, ser forasters en un entorn estrany i la creixent tensió entre habitants locals i immigrants els obligarà a prendre una decisió. Tot i portar anys de relació, un cop allà els seus diferents punts de vista sobre com viure a la terra, comença a fer trontollar el seu futur com a parella.
El director del treball, Mikel Gurrea ha dit que ha volgut comptar amb treballadors reals del bosc «amb la idea que això es transmet al treball» i estan molt contents del resultat.
La pel·lícula ha estat rodada entre els municipis empordanesos de Darnius, Agullana, Maçanet de Cabrenys i Figueres
Comta amb una desena d'actors no professionals, entre ells el pinedenc David Parcet, i explora les contradiccions de les noves generacions de joves, que es debaten sobre si viure o no a una ciutat, si tenir fills, com i on treballar, com practicar l'ecologisme, la tolerància o la llibertat. L'argument pivota també en la tensió entre allò local i el que és de fora, entre el que es pensa i el que es fa, en definitiva, segons el director, la contradicció "entre allò que som i allò que voldríem ser". Quan acullen a casa un treballador en situació irregular, posa a prova el seu sentit de la solidaritat i la tolerància.
Aquí pots veure el trailer
https://www.youtube.com/watch?v=E-fRULIkyTc