Vés al contingut
1

La línia R1 del Maresme comença i acaba el trajecte a Badalona aquest dissabte, diumenge i dilluns

La línia R1 del Maresme no arribarà a Barcelona durant tres caps de setmana de tardor per les obres de l'estació de Sant Andreu - La Sagrera. El primer tall de servei serà aquest dissabte i diumenge, i també dilluns. Les circulacions de combois a la comarca s'iniciaran i finalitzaran a Badalona. La resta de la línia, fins Barcelona i l'Hospitalet, no funcionarà.

Els usuaris hauran de caminar i fer transbord a la línia 2 de metro, a la parada Badalona Pompeu Fabra. Allà es podrà continuar el trajecte en metro cap a Barcelona i en aquest cas, els usuaris podran utilitzar també l'abonament gratuït de Rodalies per entrar al metro. Els títols de Rodalies seran vàlids per accedir també als transbordaments d'autobús i TRAM.

Els talls es repetiran el 29-30 d'octubre i 12-13 de novembre. Durant aquestes dates els trens tampoc no arribaran a Barcelona i començaran i finalitzaran el seu recorregut a Badalona.

I és que les obres de la nova estació de la Sagrera entren en la fase "més complexa i delicada", segons el Ministeri de Transports. El secretari general d'Infraestructures, Xavier Flores, ha explicat que "són una sèrie d'actuacions impossibles de tirar endavant sense talls de servei i afectació als usuaris"

 


 

Afectacions en tres fases R2 i R11

Pel que fa a l'R2 i l'R11, les afectacions es dividiran en tres fases. Aquest cap de setmana (17 i 18 de setembre), totes dues línies iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Montcada i Reixac. En aquest punt hi haurà un servei de bus complementari cada 15 minuts, entre les 6 del matí i les 22 h, que enllaçarà fins a la Sagrera-Meridiana.


 

La segona fase serà del 19 de setembre al 2 de desembre. Els trens acabaran el seu recorregut a la parada de Sant Andreu Comtal i l'R11 farà parada a totes les estacions entre aquesta estació i Granollers Centre. Pel que fa als trens a l'aeroport tindran la parada d'origen i final a l'Estació de França.


 

En la tercera fase, del 3 al 10 de desembre, de nou els trens iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Montcada i Reixac, on també hi haurà busos complementaris. Per tot plegat, Renfe ha reforçat el personal d'informació i atenció al client amb 40 nous agents.