Vés al contingut
1

Usuaris a l'estació de Pineda: "Passa sovint. Tinc por de perdre la feina"

Una avaria en el sistema de telecomunicacions ha aturat aquest divendres al matí la circulació de trens de rodalies, regionals i trens de llarga distància de RENFE. Els tècnics han pogut resoldre l’avaria i la situació es normalitza de forma progressiva, però amb retards. Segons ha explicat Adif, la incidència s’hauria registrat aquesta passada matinada durant el procés d’actualització dels sistemes informàtics del Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de Barcelona, que es realitza de forma periòdica.


«Trens gratis per no poder viatjar»

Així ho diuen els usuaris de RENFE, que habituats a les contínues avaries, estaven aquest matí indignats, però no sorpresos. Es queixen del mal servei, dels retards i les aturades, però aquest cop, també de que no han posat cap autocar alternatiu. Així ho han explicat a Ràdio Pineda els usuaris i usuàries que eren a l'estació de PIneda a 2/4 de 8 del matí.

ÀUDIO: Escolta aquí els testimonis a l'estació de Pineda

 

 

 

Inviable un servei per carretera

Adif obrirà una investigació per aclarir els fets que han causat la incidència i, a través d’un comunicat, ha lamentat les molèsties produïdes als usuaris. El portaveu de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona, ha titllat la incidència de “sobrevinguda”. Pel que fa al nombre de viatgers afectats, xifra en 80.000 només els de Rodalies, a més d’aquells que havien de viatjar amb Llarga Distància, tot i que en aquest darrer cas, sosté, hi havia menys trens. “Per temps i forma era inviable gestionar un servei alternatiu per carretera”, ha lamentat, justificant que, per aquest motiu, s’ha recomanat la utilització de mitjans de transport alternatius.


Carmona ha admès que no es donava una situació similar des del 2015, subratllant que en registrar-se la incidència a l’Estació de França, ha acabat afectant tots els trens que van per ample convencional. “S’ha trigat tres hores, però Adif ha mirat de resoldre-ho de la forma més ràpida possible tot i tenir una important afectació a Catalunya”, ha assegurat

.

1