Vés al contingut
1

Torneig 'The Cup' a Pineda: 8.000 espectadors al camp i més de 70.000 per televisió

La final entre el Barça i el Madrid a Can Xaubet. Fotos: The CUP/Ràdio PIneda

 

L'Ajuntament de Pineda ha fet públic el balanç del torneig The Cup de futbol juvenil que va aplegar el mes d'agost a Pineda equips destacats de la lliga com són el Barça i el Real Madrid.

 

Més de 8.000 espectadors van seguir els partits en directe i un mínim de 73.000 a través de la televisió. El torneig es va disputar entre els dies 18 i 21 d’agost a Can Xaubet. En total, el Camp Municipal de Futbol de Can Xaubet va acollir 8.244 assistents en els quatre dies de competició. Dels quals, el 85% tenien entre els 0 i els 45 anys, i prop d’un 20% era públic vingut de fora de Catalunya.

Els partits també es van poder seguir a través de diferents canals de televisió, com Esport 3, Real Madrid TV, Barça TV, Cadiz TV i Pafos TV. Les audiències que ha recollit el canal de la CCMA han confirmat un total de 73.000 espectadors acumulats de mitjana. La jornada més vista va ser la última, amb una final entre Barça i Madrid que va aconseguir reunir 35.000 espectadors en el minut d’or.


 

Impacte econòmic del torneig1

Durant els quatre dies de competició, els clubs participants van ocupar un total aproximat de 200 habitacions d’hotel. També va apropar personatges televisius com Jota Jordi o personalitats importants del món del futbol com Michel, l’actual entrenador del Girona FC, i jugadors ja retirats com Angoy o Gaizka Mendieta. Amb tot, la pròpia organització del torneig valora en quatre milions d’euros l’impacte aconseguit només a nivell mediàtic.