Vés al contingut
1

La Festa Major començarà divendres amb les Ofrenes de les Entitats al Patró Sant Joan Baptista

 


 

Tot a punt per divendres i pel tret de sortida a la Festa Major de Pineda. Les tradicionals ofrenes de les entitats al Sant Patró començaran la Festa Major de Pineda i totes les entitats estan convocades a les 8 del vespre a l'església de Santa Maria per donar inici a la Festa Major. Com cada any, es fa un petit acte protocolari que dona inici a les festes. Totes les entitats hi estan convidades.


 

la repicada de campanes i encesa del campanar de l’església de Santa Maria, seran acompanyades per una batucada que ens portarà fins a Plaça Catalunya. Allà podrem seguir el Pregó del polifacètic Gerard Borrell, un showman pinedenc que es dedica a la màgia i l’entreteniment. Després, el correfoc i música a Plaça Espanya fins ben entrada la matinada.


 

La programació presenta propostes variades

Hi haurà activitats tradicionals com els balls amb orquestra, cantada d’havaneres, sardanes i sevillanes, geganters i castellers. També es recupera la tirada a l'art i la subhasta de peix a l'antiga.


 


 

Festaxic i barraques

El Festaxic portarà activitats per a tota la família com El Enzierro o el concert de Xics’n’Roll, a més d’espais com el Parc Infantil a Plaça de les Mèlies o els Tobogans i Parc d’Aigua a Can Xaubet. Les Barraques 2022 seran l’espai per al públic jove. Situades a la Platja dels Pins, oferiran concerts els dies 25, 26 i 27 d’agost, en un recinte que estarà obert de 22.00h a 05.00h de la matinada.


 

Novetats i dates destacades

L'Ajuntament de Pineda ha informat que per primer any, la Serenata programada pel dia 27 d'agost es farà sense fila reservada per a les autoritats, posant a disposició de la població del municipi tot l’aforament.


 

Zona verda gratuïta el 27 i 29 d'agost

Els dies 27 i 29 d’agost, tant la zona verda com la zona blava seran gratuïtes. En quant al recinte firal, aquest estarà obert des del dissabte 20 d’agost fins al dia 29. Es reserva el dijous 25 per a dues activitats: per una banda el 2x1 en les entrades; per l’altra, la Fira Inclusiva en franja horària de 18.00h a 20.30h, durant la qual les atraccions reduiran el volum sonor i lumínic per tal de disminuir l’impacte que es genera sobre persones amb sensibilitat diversa.


 

Participació i venda de samarretes a benefici de l'Hospital de Sant Joan de Déu

Un any més, el cartell de la Festa Major es vendrà estampat a les samarretes d’aquesta edició. Es podran adquirir a Can Comas i, durant la Festa Major, al punt d’informació FM, situat a la plaça de les Mèlies, en horari de 10.00h a 14.00h i de 18.00h a 21.00h del vespre. La recaptació de la seva venda anirà a benefici de la lluita contra el càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu.

 

1


 

Trobareu més informació sobre la Festa Major 2022 de Pineda de Mar al lloc web del consistori (www.pinedademar.cat/festa-major) i a les diferents xarxes socials amb l’etiqueta #FMPineda.