Vés al contingut
1

La Generalitat frena la construcció de 1.252 habitatges a Pineda i 2.197 a Calella amb la revisió del planejament urbanístic de tot el litoral

La Generalitat frena la construcció de 1.252 habitatges a Pineda i 2.197 a Calella amb la revisió del planejament urbanístic de tot el litoral. En total es frena la construcció de 46.800 nous habitatges a la costa catalana. També es redueixen els hotels que es podrien construir (-44%) i també cau a prop de la meitat la superfície de nova ocupació de sòl.


Al Maresme, la població on es frena la construcció de més habitatges és Calella, amb 2.197 habitatges i a Pineda frena la construcció de 1.252 habitatges. A Santa Susanna es frena la construcció de 115 habitatges, 76 a Caldes d'Estrac i 63 a Sant Pol. La resta de municipis del Maresme no tenen variacions destacades, tot i que se n'hagi revistat el planejament.

 

Els municipis de la comarca on s'ha revistat són: Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d'Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar i el Masnou.

A Catalunya destaquen les reduccions previstes a llocs com El Vendrell, amb més de 7.800 habitatges, o Mont-roig del Camp, amb més de 6.800.


 

La majoria de pisos o cases projectats es destinarien a segones residències i al turisme. La revisió urbanística també vol evitar que es perpetuï el model d'urbanitzacions allunyades dels nuclis urbans principals.


 

Concretament, ha estat aprovat el nou Pla director urbanístic (PDU) de revisió de sòls no sostenibles del litoral, des de Malgrat de Mar a Alcanar. Ara s'obre un període de 45 dies perquè els ciutadans presenten al·legacions al pla i per demanar els informes als organismes afectats. Un cop acabi aquest termini, els ajuntaments tindran un mes per dir-hi la seva. Després es redactarà el document final, que es portarà a aprovació a principis del 2023 i no entrarà en vigor fins que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat.