Vés al contingut
1

Nova campanya per a insistir en el correcte ús dels contenidors

L’Ajuntament de Pineda de Mar posa en marxa una nova campanya informativa per tal de potenciar el reciclatge i el correcte ús dels contenidors del municipi. La campanya recorda a quin contenidor correspon cadascun dels residus que es generen i alerta de les sancions que poden comportar les infraccions, que en els casos més greus arriben als 3.000 euros.

L'alcalde, Xavier Amor, ha dit que es tracta d'utilitzar correctament els contenidors, fer bé el reciclatge i respectar els horaris. L'alcalde també ha insistit en els dies de recollida de mobles al carrer. Es recullen dilluns, dimecres i divendres, per tant, s'han de deixar la nit abans, «no el matí abans ni el dia abans», segons ha dit Xavier Amor. En el cas de les urbanitzacions, es recull dimarts i dijous. Pel que fa a l’ús de la deixalleria, Xavier Amor ha recordat que utilitzar-la és gratuïta per a la ciutadania i suposa un descompte en el rebut de l'IBI.

 

Servei de recollida porta a porta

D'altra banda, els establiments comercials acostumen a generar una quantitat major de residus, i és per això que des de l’Ajuntament s’ofereix un servei porta a porta als propietaris. El servei consisteix en recollida de paper i cartró en horari prèviament fixat. Això permet reduir la quantitat de residus abocats als contenidors. Ho ha recordat l'alcalde de Pineda, Xavier Amor.

 

Xavier Amor ha dit que comencen amb una campanya de comunicació, però es passarà a multar per les infraccions. Les sancions seran de fins a 3.000 euros. En aplicació del reglament municipal, les infraccions relatives als abocaments de residus comporten sancions econòmiques. Abocar residus fora del contenidor, tot i que aquest estigui ple, comporta sanció. Abocar residus en el contenidor equivocat, comporta sanció. Abocar residus fora de l’horari d’ús (l’orgànica i el rebuig, a partir de les 20h), també comporta sanció. Totes aquestes infraccions perjudiquen tant a la fluïdesa del servei, a la tasca dels treballadors municipals i al conjunt de la ciutadania, que es veu perjudicada per brutícia i males olors.

 

Reciclatge

L’objectiu marcat per la Unió Europea del percentatge de residus reciclat respecte del total de residus generat és el 50%. En els últims anys, Pineda de Mar ha passat del 30% aconseguit abans del 2016, a un 41% assolit l’any 2021. Una bona línia de creixement que necessita continuar per tal d’arribar al 50% exigit.

 

1