Vés al contingut
1

Crida a la gent gran i persones vulnerables a tornar a portar la mascareta en lloc tancats

 

 

L'increment de casos de covid que s'ha registrat les últimes setmanes a Catalunya preocupa el Departament de Salut. La gran majoria dels casos no són greus, però els contagis s'han multiplicat. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha recomanat a la gent gran i a les persones vulnerables que recuperin l'ús de la mascareta en llocs tancats o mal ventilats.


 

El nombre de positius ha incrementat, però sobretot es tem per la pressió hospitalària. Fa una setmana (dades del 20 de juny) hi havia més de 1.500 malalts amb covid a planta i 40 a l'UCI a tot Catalunya. Ara s s'espera que en siguin molts més, tot i que cal remarcar que ben bé la meitat hi estan ingressats per una altra causa.


 

Pel que fa a les dades de l'Alt Maresme i La Selva Marítima, actualment hi ha 17 pacients ingressats a l’Hospital de Calella i 15 a l’Hospital de Blanes. Tenint en compte tots els centres de la Corporació, actualment hi ha 35 professionals positius i en aïllament per la Covid-19.

El risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 339 punts i l’RT és de 1,29. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot és de 635 punts i l’RT és del 1,30.