Vés al contingut
1

Aquest dissabte se celebra la Revetlla de Sant Pere a la Plaça de Sant Pere Pescador.

Foto: Ràdio Pineda

 

 

La revetlla començarà a les 19:30h amb una recollida d’aliments per Càritas i l’ofrena en honor a Sant Pere Pescador. A continuació hi haurà havaneres i rom cremat amb el grup Faroners de Calella. A les 21h es farà el sopar popular que inclourà la coca de Sant Pere i el cava, i a les 22h es fa el ball de revetlla amb el grup de versions ‘The Sun Cats’. Tots els actes inclouran servei de bar i també es faran diferents sortejos de productes d’establiments col·laboradors. Els veïns del Raval de Mar conviden a tothom a celebrar la revetlla de Sant Pere aquest dissabte a la plaça de Sant Pere Pescador.

Una festa històrica que compta amb més de cent anys de tradició. Les primeres referències a l'Arxiu Municipal consten de 1904. La festa de Sant Pere representava la festa major del barri de pescadors, el Raval de Mar. I més encara perquè físicament estava separat del centre de Pineda, la zona del carrer Major, Sant Antoni i Ciutadans.

El cartell de la revetlla d'aquest any està inspirat en el gran mural publicitari que hi havia pintat a l'edifici del carrer de la Riera, 18-20, a la carretera N-II davant de l'Hotel Sabiote. A la paret pintada, s'hi feia publicitat de Pineda de Mar i de la seva 'Gran Playa' com a reclam pels primers banyistes i turistes dels anys 60, un fet que passats més de 50 anys ens hauria de fer reflexionar sobre el nostre litoral. El mural va ser visible fins als anys 80, un record molt present pels veïns i veïnes de Pineda.

 

1